Trusted Reviews on testannut Bang & Olufsenin viime syksynä ilmestyneet Beoplay E8 -kuulokkeet. Kyseessä ovat valmistajan ensimmäiset täyslangattomat. Niiden hinta Suomessa on 299 euroa.

Siro ja hillitty design saa kiitosta, sillä täyslangattomat ovat usein hieman huvittavan näköiset korvasta sojottaessaan. Muotoilua on ajateltu myös latauskotelossa, joka on nahkapäällysteinen. Mukana tulee erikokoisia korvasovittimia niin silikonisena kuin muistivaahdosta valmistettunakin.

Yhdellä latauksella kuulokkeiden luvataan soivan neljä tuntia ja latauskotelon avulla 12 tuntia, mitkä ovat täyslangattomille melko tavallisia lukemia. Kuulokkeet ovat roiske- ja pölysuojatut. Vastamelutoimintoa ei ole, mutta kuulokkeissa on sovelluksen kautta käytettävä kolmeasentoinen äänitila, jossa ympäristön äänten läpikuulumista voi säädellä.

Miinusta tulee korkeasta hinnasta. Myös sovellus on testin mukaan buginen ja saa yhteyden kuulokkeisiin epävarmasti. Vaikka sovellus ei ole välttämätön kuulokkeiden käytön kannalta, siinä on kuitenkin mahdollisuus taajuuskorjaimen säätämiseen ja kuulokeohjelmiston päivittämiseen.

Bluetooth-yhteyttä sen sijaan kehutaan vakaaksi ja keskimääräistä häiriöttömämmäksi. Kehuja tulee myös laadukkaasta äänestä, joka on parhaimpien joukossa täyslangattomien sarjassa, mutta sen eteen täytyy nähdä hieman vaivaa korvasovittimien kokeilussa. Ääneltään kuulokkeet ovat tasapainoiset ja luonnolliset. Ne eivät ole toistoltaan kaikkein jännittävimmät, mutta niissä on silti energiaa ja dynamiikkaa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä ovat siis hyvän näköiset ja kuuloiset kuulokkeet. Kuitenkin testaaja pitää Sonyn WF-1000X kuuloketta ääneltään aavistuksen parempana ja niissä on myös vastamelutoiminto.

Trusted Reviewsin arvio löytyy täältä.

www.beoplay.com