Ensi viikolla Barcelonassa alkaa jokavuotinen mobiilialan tapahtuma Mobile World Congress, jossa puhelinvalmistajat esittelevät uusia puhelinmallejaan. LG on paljastanut tapahtuman alla jo pienempiä uutuuksiaan eli tämänvuotiset versiot budjettiluokan K8- ja K10-puhelimista.

Valmistajan mukaan uutta on erityisesti kamerapuolella. Puhelimissa on uusi Low Light Noise Reduction -toiminto, joka vähentää hämärässä otetuissa kuvissa esiintyvää kohinaa. Uutta on myös hdr-tila sekä Timer Helper, joka ilmaisee kuvausvaloa välkyttämällä, milloin ajastettu kuva otetaan. Flash Jump Shotilla voi puolestaan räpsiä animoituja gif-kuvia. Kamera ottaa tuolloin kuvia kolmen sekunnin välein, enintään 20 kappaletta.

K8:ssa on viiden tuuman kokoinen näyttö, jonka resoluutio on 720 x 1280 pikseliä. Takakameran kenno on kahdeksan megapikselin kokoinen ja etukamera viisi megapikseliä. Järjestelmäpiiri on 1,3-gigahertsinen ja neliytiminen. Ram-muistin koko on kaksi gigaa ja tallennusmuistin 16 gigatavua. Akun kapasiteetti on 2 500 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmänä Android 7.1.2 Nougat.

K10-sarja koostuu kolmesta mallista. Niitä yhdistää muun muassa 5,3 tuuman näyttö 720 x 1280 pikselin resoluutiolla, sormenjälkilukija, 1,5 gigahertsin neliytiminen järjestelmäpiiri, microSD-korttipaikka, 3 000 milliampeeritunnin akku ja Android 7.1.2 Nougat -käyttöjärjestelmä.

Vaatimattomimmassa K10α:ssa on kahdeksan megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, kahden gigatavun ram-muisti ja 16 gigatavun tallennustila. Värivaihtoehdot ovat Aurora Black ja Terra Gold.

Keskimmäisessä K10:ssä on parempi 13 megapikselin takakamera, jossa on vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennus. Myös etukamerassa on tarkempi kahdeksan megapikselin kenno. Ram-muistia on samat kaksi gigatavua ja myös tallennustila on samat 16 gigatavua. Värivaihtoehtoina ovat Aurora Black , Moroccan Blue ja Terra Gold.

K10+ sisältää samanlaiset kamerat kuin K10, mutta ram-muistia on kolme gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua. Värivaihtoehdot ovat Moroccan Blue ja Terra Gold.

Lisäksi MWC:ssä esitellään päivitetty versio V30-puhelimesta, jonka alkuperäinen versio esiteltiin viime syksynä Berliinin IFA-messuilla.