Epsonin ensimmäisen kannettava laserprojektori on saapunut kauppoihin Suomessa. EF-100W/B on valmistajan pienikokoisin projektori tähän mennessä – pisin sivu on vain 23 senttimetriä. Sen luvataan kuitenkin heijastavan enimmillään 150 tuuman kokoista ja hd-tasoista kuvaa.

Valmistaja lupaa sen tarjoavan päivänvalossakin kirkasta ja eloisaa kuvaa, eikä se tarvitse välttämättä kangasta. Kirkkaudeksi on luvattu 2 000 luumenia ja dynaamiseksi kontrastisuhteeksi 2 500 000:1. Vääristymien korjaus hoituu automaattisesti kuvansäätötoiminnolla. Trapetsikorjauksen säätövara on pystysuunnassa +/- 45 astetta ja vaakasuunnassa +/- 40 astetta. Tuuletusaukot ja virransyöttö sijaitsevat projektorin sivuilla. Säätö hoituu kaukosäätimellä. Projektorissa on hdmi- ja usb-liitännät.

Laser-valonlähteen luvataan kestävän Eco-tilassa enimmillään 20 000 tuntia, eli viisi tuntia päivässä kymmenen vuoden ajan. Projektorissa on myös sisäänrakennettu viiden watin kaiutin, kuulokeliitäntä ja bluetooth-yhteys äänen siirtämistä varten. Puhaltimen äänenvoimakkuus on 26 desibeliä säästötilassa ja 29 desibeliä normaalitilassa.

Projektorin ulkonäköönkin on panostettu perusprojektoria enemmän, sillä se on saatavilla mustana kuparinvärisillä yksityiskohdilla tai valkoisena hopeisilla yksityiskohdilla. Pinta on nahkaa muistuttava ja reunat ovat pyöristetyt. Mitat ovat 210 × 227 × 88 mm ja paino 2,7 kiloa.

www.epson.fi