Canon esitteli kaksi uutta PowerShot G -sarjan kompaktikameraa – G5X II ja G7X III. G-sarjalaiset ovat tuttuja monien edistyneen harrastajan ja kuvaavan toimittajan taskusta. Molemmat kamerat saapuvat kauppoihin elokuussa.

Kameroissa on yhteistä tuuman kokoinen 20,1 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC 8 -prosessori. Ne tukevat CR3-raakakuvaa sekä 4k-videokuvausta 30 tai 35 ruudun sekuntinopeudella. FullHD-laadulla onnistuu enimmillään 120 ruudun sekuntivauhti. Kuvia voi siirtää langattomasti bluetoothilla tai wifillä. Lataus onnistuu usb-liitännän kautta.

G5X II:ssä on pidemmälle ulottuva kinovastaavuudeltaan 24–120 millimetrin zoom-objektiivi, jonka aukkosuhde f/1,8–2.8 on pisimmällä polttovälilläkin valovoimainen. G7X III:ssa on vastaava valovoima, mutta telepäässä se ulottuu vain 100 millimetriin. Kummassakin kamerassa on sisäänrakennettu harmaasuodin, joten suurella aukollakin voi räiskiä kirkkaissa valaistusolosuhteissa.

G5X II:ssa voi katsella kuvia kääntyvältä näytöltä tai esiin ponnahtavalta 0,78 megapikselin oled-etsimeltä. G7X III:ssa taas ainoastaan kääntyvä näyttö, mutta lisäksi siinä on erillinen mikrofoniliitäntä. Kameralla voi myös lähettää videota reaaliaikaisesti YouTubeen, joten se soveltuu erityisesti vloggareille.

Edullisempi G7X III maksaa noin 850 euroa ja G5X II puolestaan noin 1 000 euroa.

www.canon.fi