Denon on julkistanut uuden AV-viritinvahvistimen. Viimevuotisen AVR-X3500H:n korvaava AVR-X3600H-malli on 9.2-kanavainen. Se tukee IMAX Enhancedia, Dolby Atmosta, DTS:X:ää, eARC:ia ja AirPlay 2:ta. Tehoa luvataan 180 wattia kanavaa kohden. Vahvistimessa on myös Dolby Atmos Height Virtualization Technology ja DTS Virtual:X, eli se osaa muokata DTS- ja Dolby-ääniraidat immersiivisiksi.

Jos käytössä on erillinen kaksikanavainen vahvistin, AVR-X3600H pystyy prosessoimaan myös 11.2-kanavaista tai 7.2.4-kanavaista ääntä. Stereotoistoa varten vahvistimessa on HEOS-monihuonejärjestelmä suoratoistopalveluineen.

Hdmi-sisääntuloja AVR-X3600H:ssa on kahdeksan kappaletta. Niistä jokainen tukee eARC:ia ja hdcp 2.3:ta. Lisäksi vahvistimesta löytyy usb-sisääntulo, phono-levysoitinsisääntulo sekä optiset, koaksiaaliset ja rca-sisääntulot. Pelaamista varten vahvistimessa on Auto Low Latency Mode -tila, joka vähentää viiveitä Xbox One -pelikonsolilla pelatessa. Se vaatii myös televisiolta ALLM-tuen.

Mukana tulee kaukosäädin. Vahvistinta voi ohjata lisäksi hallintasovelluksella sekä Amazon Alexa-, Google Assistant- ja Apple Siri -puheohjauksilla. Kotiteatterijärjestelmän toiston pystyy mukauttamaan huoneen akustisiin ominaisuuksiin Audyssey MultEQ XT32 -huonekorjauksen avulla.

Hinta ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa, mutta se sijoittunee edeltäjänsä tavoin noin tuhannen euron tietämille. Ensimmäisillä markkinoilla AVR-X3600H nähdään elokuussa.

www.denon.fi

www.simex.fi