Chord Electronics esitteli Münchenin High End Show’ssa kaksi monopäätevahvistinta, jotka hyödyntävät samaa teknologiaa kuin yhtiön viime vuonna esittelemä integroitu Ultima-lippulaivavahvistin.

Ultima 2 -pääte tuottaa 750 watin tehon, kun taas edullisemmassa Ultima 3:ssa tehoa on 480 wattia. Ne korvaavat samalla SPM 6000 MKII -ja SPM 1400 MKII -mallit.

Ultima-sarjan piiristö perustuu Essex Universityn emeritusprofessori Malcolm J Hawksfordin tutkimuksiin, joita ovat vieneet eteenpäin Bell Labsin Bob Cordell ja Chord Electronicsin omistaja ja pääsuunnittelija John Franks. Sen luvataan tarjoavan erityisen matalaa säröä ja se toimii korkealla jänniteellä.

Kotelointi on lentokonetasoista alumiinia, ja värivaihtoehtoina ovat Jett Black ja Argent Silver. Etupaneeli on 28 millimetrin paksuinen. Takaa löytyvät balansoidut ja balansoimattomat liitännät ja kaiutinliitännät. Uudet vahvistimet pystyy pinoamaan valmistajan omalla Choral Ensemble -telineellä.

Siinä missä Ultiman hinta on Britanniassa 90 000 puntaa, Ultima 2 maksaa 18 360 puntaa ja Ultima 3 puolestaan 11 000 puntaa. Kannattaa tosin muistaa, että jälkimmäisiä tarvitaan stereoasetelmaan kaksi ja lisäksi vielä etuvahvistin. Laitteiden saapumisesta Suomeen ei ole tietoa.

www.chordelectronics.co.uk

www.mareks.fi