HMD Global julkaisi Berliinin IFA 2019 -tapahtumassa uusia Nokia-puhelinmalleja. Niistä järein on keskiluokkaan sijoittuva Nokia 7.2. Puhelin on varustettu 6,3 tuuman LCD-näytöllä, joka yltää Full HD+ -tarkkuuteen. Edeltäjänsä tapaan puhelimessa on käytetty PureDisplay-tekniikkaa, joka muuntaa erillisen prosessorin voimin SDR-videosisällön HDR-muotoon. Näytössä on pisaran muotoinen lovi, jossa sijaitsee 20 megapikselin etukamera.

Suurin panostus näkyy takakameroissa, sillä takana on kolmoiskamera. Pääkamerassa on 48 megapikselin kenno, joka hyödyntää Quad Pixel -tekniikkaa, sekä f/1,79-aukkosuhde. Kakkoskamerassa on kahdeksan megapikselin kenno ja 118 asteen näkökenttään yltävä ultralaajakulmalinssi. Kolmoskamerana taas on viiden megapikselin syvyysterävyyssensori. Kaikkia kameroita yhdistää ZEISSin optiikka. Kamerat hyödyntävät tekoälyä muun muassa yökuvaustilassa, ja mukana on myös ZEISSin oma muotokuvatila erilaisilla tyyleillä ryyditettynä.

Järjestelmäpiirinä on jo reilun kahden vuoden ikäinen Qualcomm Snapdragon 660. RAM-käyttömuistia löytyy versiosta riippuen neljä tai kuusi gigatavua. Tallennustilaa puolestaan on tarjolla 64 tai 128 gigatavua. Muistikortteja puhelin tukee 512 gigatavuun saakka. Akulla puolestaan on kapasiteettia 3 500 milliampeeritunnin verran, minkä HMD Global lupaa riittävän kahdeksi päiväksi. Latausliitäntänä on USB-C.

Rakenteeltaan puhelimessa yhdistyy polymeerikomposiitti sekä Gorilla Glass 3 -lasipinnat. Tunnistautumista varten puhelimessa on takaosaan sijoitettu sormenjälkilukija. Reunoilta puolestaan löytyy latausliitännän ohella perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, ilmoitusvalolla varustettu virtapainike ja näppin Google Assistant -puheassistentin aktivointia varten.

Jo tutuksi tulleeseen tapaan Nokia 7.2 kuuluu Android One -ohjelmaan, joka lupaa suuret käyttöjärjestelmäpäivitykset kahdeksi vuodeksi ja tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi. Aluksi käyttöjärjestelmäversiona on Android 9.0 Pie, mutta sen luvataan päivittyvän kohtapuoliin tuoreeseen Android 10 -versioon.

Värivaihtoehdot ovat vihreä Cyan Green, harmaa Charcoal ja sininen Ice. Ensimmäisille markkinoille puhelin saapuu jo syyskuun aikana. Euroopassa hinnoiksi on ilmoitettu 4 + 64 Gigatavun versiolle 299 euroa ja 6 + 128 gigatavun versiolle 349 euroa.

www.nokia.fi