Denonilta on ilmestynyt uusi lippulaivamallin kotiteatterivahvistin. AVC-X8500H-vahvistimessa on 13.2 kanavaa, joille luvataan tehoa 150 wattia kanavaa kohden kahdeksan ohmin kuormalla.

Huomionarvoisinta on, että vahvistin tukee niin Dolby Atmosta, DTS:X:ää kuin Auro 3D:täkin. Vahvistinta voi käyttää myös 9.1.4- tai 7.1.6-kanavaisena, eli Atmos-kaiuttimia voi olla enimmillään peräti kuusi. Luonnollisesti tuki löytyy myös Denonin ja Marantzin HEOS-monihuonejärjestelmälle. Puheohjaus onnistuu Amazon Alexan avulla ja langattomista lähteistä hoituvat bluetooth ja Airplay.

Äänipuolella vahvistin tukee dsd-toistoa 5,6 megahertsiin saakka sekä korkearesoluutioisia flac-, alac, ja wav-tiedostoja. Da-muuntimena on AKM AK4490EQ. Hdmi-sisääntuloja on kahdeksan ja lähtöjä kolme. Ne tukevat 4k-videota 60-hertsisenä, hdcp 2.2:ta sekä Dolby Vision-, hdr- ja hlg-läpivientejä. Hdmi 2.1-tuki, ja 8k-läpiviennin tuki luvataan ohjelmisto- ja laitepäivityksenä myöhemmin. Sen sijaan eARC:iin tarvitaan vain ohjelmistopäivitys, joka tulee Denonin mukaan saataville tämän vuoden aikana.

Mukana tulee Audyssey Platinum -huonekorjausohjelmisto ja hienosäätöä voi jatkaa Audyssey MultEQ Editor -sovelluksella.

Valmistaja lupaa uutuutta kauppoihin jo tässä kuussa. Hinta on Yhdysvalloissa 3 799 dollaria.

www.denon.fi

www.simex.fi