Harvardin tutkijat ovat esitelleet uutta robottiteknologiaa osana RoboBee-lentorobottia. Erikoista RoboBeessä on, että siinä on käytetty roboteille tyypillisten kovien osien sijaan pehmeitä keinolihaksia, joiden ansiosta lennokit pystyvät törmäilemään toisiinsa ja esteisiin rikkoutumatta.

RoboBee on ensimmäinen lentorobotti, joka pystyy lentämään hallitusti pehmeiden toimielimien avulla. Tähän asti pehmeitä osia on pidetty sopimattomina lentokäyttöön, sillä niissä tehon tiheys on matala ja ne ovat hankalia hallittavia.

Tehon tiheyttä on pystytty parantamaan käyttämällä materiaalina dielektrisiä elastomeerejä. Materiaali on pehmeää ja eristävää ja se muuttaa muotoaan sähkökentässä. Hallittavuutta taas on parannettu kevyellä vertikaalisella rakenteella, joka estää “lihaksia” luhistumasta. Parhaillaan ollaan kehittelemässä keinoja lisätä tehokkuutta nykyisestä.

Kahdella siivellä varustettuna RoboBee pystyi nousemaan maasta, mutta oli hankala hallittava. Neljällä siivellä se kykeni jo lentämään hankalammassakin ympäristössä ja kestämään useita törmäyksiä lennon aikana. Kahdeksalla siivellä laite kykeni myös leijumaan hallitusti.