Nokian (siis puhelinyhtiö HMD Globalin) ensimmäinen 5G-älypuhelin Nokia 8.3 5G tulee vihdoin myyntiin. Tuotehan julkistettiiin jo 19. maaliskuuta, mutta myynti käynnistyy vasta nyt.
Nokia 8.3 5G on siis tullut nyt (23.9.20) Suomessa ennakkotilattavaksi eri jälleenmyyjiltä. Toimitukset alkavat 2. lokakuuta.
Puhelimen suositushinnat ovat 599 euroa (6+64 Gt) ja 649 euroa (8+128 Gt). Lisukkeena on ilmainen 6 kuukauden Googlen “all-in-one –jäsenyyskokeilu” 100 gigatavun verkkotallennustilalla Google Drivessa, Gmailissa ja Google Kuvissa.

Nokia 8.3 5G:ssä on laaja tuki 5G-verkkotaajuuksille, tuore Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, kookas 6,8-tuuman ja pitkulainen 20:9-kuvasuhteen näyttö, neljä ZEISS-optiikkaa käyttävää takakameraa (64 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin 120-asteen ultralaajakulma 16:9-kuvasuhteen kennolla, 2 megapikselin makro ja 2 megapikselin syvyyskamera). Etukamera on 24 megapikseinen. Akusta löytyy 4500 milliampeerituntia ja se tukee 18 watin pikalatausta. Kamerapuolella on panostettu myös videokuvaukseen, joka sujuu luonnollisesti myös 4K Ultra HD -tarkudella ja HDR-värisävyillä. Kamerasovelluksessa on myös 60 fps:n action cam -tila. Nokia 8.3 5G:ssä käytetään myös Nokian kehittämää OZO Audio -teknologiaa tilaäänen tallennukseen ja myös mm. tuulensuhinan tai muun taustahälyn poistamiseen. Mainittakoon myös erillinen Google Assistant -painike. Laadukkaan tuntisessa puhelimessa on upea “Polar Night”-väritys.

Puhelimelle luvataan kaksi Android-päivitystä sekä kolmen vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset. Myyntiin puhelin tulee Android 10:llä varustettuna.

Nokia 8.3 5G tulee keskelle kovaa kilpailua ja vaikka tuotteen perusominaisuudet ovat linjassa useiden kilpailevien 5G-puhelmien kanssa (OnePlus Nord, Samsung Galaxy A51 5G ja Xiaomi Mi 10 Lite 5G). Kilpailijoiden hyllyhinnat ovat kuitenkin alle 400 euron ja tarjouksessa joitain malleja on myyty jopa alle 300 eurolla. Nokialla täytyy olla jokin ässä hihassaan.

Lisätietoja Nokia 8.3 5G:stä täältä


Eikä tässä kaikki!

Huippumallit ovat toki kivoja ja 5G:kin on varmaan tulevaisuudessa tosi kova juttu, mutta itse asiassa peruskuluttajalle edullismmat perusmallit ovat monesti paljon kiinnostavampia.

Nokia-älypuhelimia valmistava HMD Global onkin esitellyt myös kaksi edullisempaa älypuhelinta.
Nokia 2.4 ja Nokia 3.4 asettuvat 119 ja 159 euron lähtöhinnoillaan markkinoiden edullisimpaan kategoriaan.

Nokia 2.4 on hintaluokassaan erittäin laadukkaan tuntuinen, kiitos uudentyyppisen polykarbonaattikuoren, jossa on mikrouritettu pinta. Rakenteella on IPx2-suojaus. Puhelimessa on suurehko 6,5-tuumainen HD+ -näyttö, asiallinen MediaTek Helio P22 -järjestelmäpiiri, kaksoistakakamera (13+2 megapikseliä) sekä viiden megapikselin etukamera. Kamessa on erilaisia kuvaustiloja ja kehittynyt kuvien muokkausmahdollisuus. Työmuistia on 2 tai 3 Gt ja tallennustilaa 32 tai 64 Gt mallista riippuen. 4500 milliampeeritunnin akulla luvataan jopa kaksi päivää käyttöä.


Nokia 3.4 on vain hieman kalliimpi (alkaen 159 euroa) ja se sisältää laadukkaamman Snapdragon 460 -piirin. Tämän lisäksi ominaisuuksiin kuuluu 6,4 tuuman HD+ -näyttö, 3 tai 4 Gt RAM-muistia ja 32 tai 64 Gt tallennustilaa, kameroita on tässä kolme (13 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyystietokamera) sekä kahdeksan megapikselin etukamera. Kamerasovellus tarjoaa myös erillisen yökuvaustilan ja kuvien kehittyneet muokkausmahdollisuudet. Akku on pikkuveljeään aavistuksen pienempi eli 4000 mAh, mutta se tukee 10 watin latausta ja liitäntänä kovaa yleistyvä USB Type-C. Myös 3.4:n 3D-nanopinnoitettu kuori ja muutkin yksityiskohdat tekevät puhelimen hintaistaan laadukkaamman tuntuiseksi.

Molemmista malleista löytyy tietenkin mm. sormenjälkilukijat, erillinen Google Assistant -painike, microSD-muistikorttipaikat sekä Android 10 -käyttöjärjestelmä. Android 11 päivittyy tarvittaessa heti kun saatavana ja kahden vuoden ajan myös sitä seuraavat, sekä kolmen vuoden kuukausittaiset suojauspäivitykset. Molemmat mallit saapuvat markkinoille kolmena erikoisena ja näyttävänä värivaihtoehtona (mutta ei kuitenkaan ihan perusmustana) lokakuun alussa.

Lisätietoja: Nokia 2.4 ja Nokia 3.4