Espoolainen Flexound on esitellyt Pulse-istuimen. Sen luvataan sopivan musiikin kuunteluun, pelaamiseen, elokuvaelämyksiin, virtuaalitodellisuuteen ja videopuheluihin. Pulse-istuimia voidaan asentaa yksi tai useampia, ja kaikki saavat tasavertaisen kuuntelukokemuksen.

Tuoli perustuu Flexound Augmented Audio -teknologiaan, joka on nyt esimerkiksi huonekaluvalmistajien lisensoitavissa. Mahdollisia käyttökohteita ovat ainakin kodit, elokuvateatterit, autot ja toimistot.

Teknologian ideana on, että kuuloaistin lisäksi ääni koetaan myös tuntoaistimuksena, minkä luvataan tarjoavan kokonaisvaltaisen ja mukaansatempaavan moniaistielämyksen. Värähtelyt heijastuvat pehmeän pehmustevaahdon läpi. Alle 500 hertsin taajuudet pystyy tuntemaan kehossaan ja korkeintaan yhden kilohertsin taajuudet ihollaan, joten äänenvoimakkuuden ei tarvitse olla niin kovalla kuin perinteisissä audiolaitteissa.

Augmented Audio -teknologia on kehitetty kivunlievitykseen ja ahdistuneisuuden vähentämiseen. Vastaavaa on käytetty autistien ja vammaisten terapiassa, muistisairauksien, neurologisten sarauksien, nukkumisvaikeuksien ja masennuksen hoidossa sekä puheterapiassa. Valmistajan mukaan tuntoaistimus tekee sisällöstä saavutettavampaa myös kuulovammaisille.

Testasimme aikaisemmin Flexoundin hämmästyttävän HUMU-äänityynyn. Arvion siitä voi lukea täältä.

www.flexound.com

FLEXOUND Pulse™ consumer testing from FLEXOUND Augmented Audio™ on Vimeo.