Cambridge Audion EVO 150 saa monta rastia ruutuihin nykyaikaisia ominaisuuksia listatessa. Tyylikäs striimaava integroitu tarvitsee rinnalleen vain kaiuttimet!

Helppokäyttöisyys, dynaaminen ja rikas ääni, tuki kaikille keskeisille analogisille ja digitaalisille musiikkiformaateille ja -lähteille, yhteensopivuus liki kaikille kaiuttimille ja vielä tarpeeksi tehoa niiden kaikkien ajamiseen – tarvittaessa tuplanakin. Siinä pähkinänkuoressa kaikki se, mistä brittimerkki Cambridge Audion uudessa kaikki yhdessä -laitteessa EVO 150:ssä on kyse.

Teknisesti ottaen EVO 150 on integroitu vahvistin, jossa on sisäänrakennettu da-muunnin sekä striimeri verkko-ominaisuuksilla. Vahvistinosio laitteessa on d-luokkainen Hypexin NCore, ja suoratoistoa varten mukana on Cambridge Audion itse kehittämä StreamMagic-alusta.

Ja kaikki tämä on visuaalisesti houkuttelevassa, luontevasti eri pintamateriaaleja ja viimeistelyjä yhdistelevässä paketissa, jota nykyajalle ominaisesti voi sujuvasti komentaa myös ohjainsovelluksen kautta.

Cambridge Audio ei ole ensimmäinen valmistaja, joka on tuonut markkinoille EVO 150:n kaltaisen kaikki yhdessä -laitteen, mutta kieltämättä merkin näkemys aiheesta on paitsi mielenkiintoinen myös vakuuttava. Kaiken keskiössä on laaja liitettävyys erilaisille ääni- ja medialähteille sekä kokonaisuuden luonteva yhteispeli. EVO 150:n voisi kuvitella helposti olohuoneen ainoaksi pääkeskukseksi, johon saa halutessaan kytkettyä vaikkapa television hdmi-liitännällä, joko usb-massamuistilaitteita tai tietokoneen, vinyylisoittimen mm-rasialla, analogisia tai digitaalisia ohjelmalähteitä ja niin edelleen.

Varsinaista vahvistintehoa EVO 150 tarjoaa 150 wattia kahdeksaan ohmiin, ja siihen voi liittää kaksi kaiutinparia. Laitteen da-muunnin puolestaan on ESS Sabre ES9018K2M, jonka resoluutio yltää maksimissaan 384 kilohertsiin ja 32 bittiin pcm-puolella ja 256-tason dsd:hen.

Nykypäivän tarpeita silmällä pitäen EVO 150 on monella tapaa korkean resoluution toistin. Da-muuntimensa ansiosta se toistaa erilaisista langallisista tai usb-lähteistä hires-tiedostoja, mutta myös langatonta bluetoothia käytettäessä mukana on aptx hd -kodekki. Luonnollisesti myös verkkosuoratoiston puolella resoluutiota piisaa. Valinnanvaraa on upnp-toistosta Airplay 2:een, Chromecastiin, nettiradiokanaviin, Spotify Connectiin, TIDALiin mqa-tuella sekä Qobuziin, ja EVO 150 on myös Roon Ready. Verkkoyhteydet löytyvät sekä langattoman wifin että langallisen ethernetin muodossa.

Laitteen käyttöä helpottaa tarkka ja kookas 6,8 tuuman värinäyttö, ja verkkotoiminnoista kaiken irti saa älylaitteeseen ladattavalla ohjainsovelluksella. Paketissa on tosin mukana myös perinteinen kaukosäädin.

Cambridge Audio EVO 150 maksaa 2 599 euroa.

Lisätiedot: Audiokauppa.fi