Even on nostanut esille hifiä koskevan ongelman – me kuulemme eri tavalla oikealla ja vasemmalla korvallamme. Lisäksi me kaikki kuulemme hieman eri tavalla. Yhtiön mukaan näitä seikkoja ei ole vielä muut yhtiöt ottaneet huomioon.

Näiden epäkohtien vuoksi äänisuunnittelija ja klassisesti koulutettu muusikko-säveltäjä Danny Aronson perusti Evenin, johon kuuluu äänisuunnittelijoita, akustiikkainsinöörejä, masteroijia ja audiologeja. Tavoitteena on tarjota automaattisesti kuulijan mukaan räätälöityvää ääntä.

Yhtiö on kehittänyt kuulokkeille tarkoitetun EarPrint-teknologian. ”Korvasilmälaseiksi” kuvattu tekniikka testaa kuuloa kahdeksalla testitaajuudella 125 hertsin ja 14 kilohertsin välillä kummastakin korvasta. Algoritmi säätää toistoa testistä syntyvän kuuloprofiilin mukaan, jolloin äänen pitäisi kuulostaa enemmän siltä kuin pitääkin.

Yhtiöllä on tarjolla kolmet EarPrintiä käyttävät kuulokkeet: E1 -nappikuulokkeet, korvan ympäröivät ja pähkinäpuisilla kuulokeosilla varustetut H1-kuulokkeet sekä lippulaivana bluetoothilla toimivat H2 Wireless -kuulokkeet. Kuulokkeiden hinnat Yhdysvalloissa yltävät 99 dollarista 229 dollariin.

Even kehittelee myös lisensointikäytäntöjä, jolloin myös muiden valmistajien olisi mahdollista käyttää yhtöin tekniikkaa kuulokkeissaan. Even on aloittanut yhteistyön Napsterin kanssa sisällyttääkseen EarPrint-teknologian yhtiön suoratoistopalveluun. Mikään suuri audiovalmistaja ei toistaiseksi ole vielä ottanut EarPrintiä käyttöön. Vastaavantapainen tekniikka on kuitenkin Nuraphoneissa, joista uutisoimme aikaisemmin. Se voitti tämän vuoden CES-messuilla parhaan innovaation palkinnon.

Evenin teknologiaa voi testata yhtiön sivuilla olevalla demolla. Voit kommentoida alla, miltä testi kuulostaa sinun korviisi.

www.weareeven.com