Uuden mallin määritteleminen markkinoille on suhteellisen uudelle yritykselle aina haasteellista.

FinkTeamin ensimmäinen malli oli WM-4, joka oli varsin eksoottisesti muotoiltu ja melko järkälemäinen 3-tie lattiakaiutin. Toinen malli, Borg, tuli menestykseksi innovaatioiden avulla. Nyt vuorossa olevan kolmannen mallin, nimeltään KIM, osalta jälleenmyyjiltä ja jakelijoilta kysyttiin mielipidettä. Pyyntönä heiltä oli joko kalliimpaa tai halvempaa mallia, mutta selkeää trendiä ei ollut. Niinpä FinkTeam teki sen missä he ovat hyviä – ja tekivät sen jälleen omalla tavallaan.

Muutamat suunnittelun perusperiaatteet pysyivät ennallaan. Tämä tarkoitti 2-tie kaiutinta toteutettuna suurella basso-keskiäänellä refleksikuormitetussa kotelossa ja AMT-nauhadiskanttia korkeita ääniä toistamaan. Ajatuksena oli löytää kotelon muoto ja koko, joka olisi helppo integroida asuintiloihin. FinkTeam päätti, että kaiuttimen korkeuden tulisi integroitua muihin asioihin olohuoneessa ja se ei saanut olla korkeampi kuin ikkunalauta, tuolit, pöydät jne. Kotelon tuli olla oikean kokoinen 8 tuuman bassokaiuttimelle ja muotoilu vähemmän rohkea kuin Borg -mallissa.

Kotelorakenteessa on pyritty resonanssien vähentämiseen mm. sandwich -rakenteella ja erilaisilla resonanssivaimentimilla kotelon sisällä. Osa jakosuodinkomponenteista on FinkTeamille räätälöityjä, joiden toleranssi on hyvin pieni. Elementtien tasoja on mahdollista hienosäätää toisistaan riippumatta kolmeen eri tasoon.

Tekniset tiedot
Taajuusvaste: 35 Hz – 25 kHz -10dB, 45Hz-23kHz -10dB
Nimellisimpedanssi: > 8 ohmia
Vähimmäimpedanssi: 5,9 ohmia @ 160 Hz
Herkkyys: 86 dB @ 2,83 V / 1 m
Vääristymä: 0,2 % THD @ 1 W
Jakotaajuus: 2200 Hz
Bassokeskiäänielementti 8 “, puhekelan halkaisija 38 mm
HF-yksikkö: 110 mm AMT-nauhadiskatti
Mitat: 854 x 300 x 310 mm (K x L x S) Syvyys 412 mm jalustan kera
Paino: 25,1 kg
3 asentoinen diskantin tasonsäätö
3 asentoinen bassokaiuttimen vaimennussäätö
Kaiutinterminaalin johdotus puhdasta kuparia
Useita viimeistelyvaihtoehtoja

Hinta: 9950 euroa
Valmistajan sivut: Finkteam.com