Menneen kesäkuun puolivälin tienoilta lähtien tuhannet Samsung Blu-ray-soittimien käyttäjät huomasivat, että vanhemmat internetyhteydessä olevat Blu-Ray-soittimet olivat lakanneet toimimasta raportoi The Register.

Loputtoman käynnistyksen silmukkaan joutuneista laitteista alkoivat ilmestyä useissa Internet-keskustelupaneeleissa ja laitevikaa dokumentoivat videot ilmestyivät YouTubeen.

Ongelman ratkaisemiseksi Samsung suositteli asiakkaita palauttamaan toimimattomat soittimet korjattavaksi, koska ohjelmiston kautta ei korjausta ole mahdollista suorittaa.

“Olemme tietoisia käynnistyssilmukkaongelmasta, joka ilmeni tietyillä Samsungin Blu-ray-soittimilla 2015, ja tarjoamme ilmaisia ​​postituskorjauksia asiakkaille, joille asia on vaikuttanut”, Samsungin edustaja ilmoitti Samsungin foorumiviestissä.

Internetissä spekuloitiin ja jotkut tiedotusvälineetkin kertoivat, että syyllinen tähän olisi HTTPS-varmennevirhe. The Register on kuitenkin saanut tietoonsa asiantuntijataholta, että vian syy on XML-tiedosto, jonka verkkoon liitetyt laitteet ovat ladanneet Samsungin palvelimilta määräajoin tapahtuvien päivitysten tarkistusten aikana.

Kun tämä tiedosto tallennetaan laitteen flash-muistiin ja laite käsittelee sen, käyttöjärjestelmä kaatui ja pakotti sen käynnistymään uudelleen. Käynnistyksen jälkeen soitin aktivoi XML-tiedoston uudelleen flash-muistista, jolloin sama käyttöjärjestelmän kaatuminen ja uudelleen käynnistyminen toistui jatkuvana tapahtumaketjuna.

Koska laite kaatuu jo käynnistyksen alkuvaiheessa, ei siihen ole mahdollista esimerkiksi ladata verkon yli korjauspäivitystä vaan laite on toimitettava huoltoon.