Focal kertoi reilu kuukausi sitten, että 40-vuotisjuhlien kunniaksi olisi luvassa uusia tuotteita Münchenin High End Show’ssa. Muutamia uutuuksia julkitettiin jo tapahtumaa odotellessa, mutta messuillekin yhtiö oli jättänyt runsaasti julkistettavaa.

Messujen alla esitellyt erikoisviimeistelyt Soprasta ja Utopiasta saivat seurakseen 40-vuotisjuhlamallit myös Spectral 40th -ja Scala 40th.

Spectral 40th on uusi kolmiteinen lattiakaiutin bassorefleksikotelossa. Siihen on otettu vaikutteita Focalin 90-luvun malleista Spectral 913.1, Futura Antea ja Vega.
Basso/keskiäänielementeissä on K2 Power -voileipäkartio ja M-profiilinen diskantti on berylliumia. Kotelon sivupaneelit ovat pähkinäpuuta ja etupaneeli on kiiltolakattu. Kaiutin tulee saataville kesäkuussa.

Scala 40th taas eroaa Scala Utopia Evo -lattiakaiuttimesta vain kiiltävän peilimäisen Black Silver -viimeistelynsä osalta. Sen toteutuksessa on käytetty hopeanitraattia kaiuttimen sivussa ja baffelissa mattamustaa. Valmistuserä on rajoitettu neljään pariin ja hintaa niillä on 70 000 euroa. Myös Scala 40th saapuu myyntiin kesäkuussa.

Studiovelhoille taas julkistettiin Solo6 BE 40th -tarkkailukaiuttimet, jotka eroavat 14 vuotta tuotannossa olleesta perusmallista mustan viimeistelynsä ja 40th-merkinnän osalta. Se saapuu myyntiin lokakuussa 1 999 euron hintaan.

Kuulokkeiden ystäville Focalilta ilmestyi rajattuna eränä Symphonie 40th -setti, joka sisältää avoimet Utopia-lippulaivakuulokkeet, Arche-dac/kuulokevahvistin, suljetut Stellia-kuulokkeet ja QPM Questyle -musiikkitoistimen. Setti toimitetaan numeroidussa eebenpuulla viilutetussa kotelossa ja se tulee saataville syksyllä 15 000 eurolla.

Esillä oli myös autoon tarkoitettu F40th-sarja, josta uutisoimme aiemmin.

Tarkat hinnat ja saatavuudet Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.focal.com

www.kruunuradio.fi