Mobiiliajokortti on ottanut tärkeän askelen kohti lopullista julkistamista, sillä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tuonut Autoilija-sovelluksensa beta-versiona saataville Android-mobiililaitteille. Testikäyttäjien määrä on aluksi rajattu, ja testivaiheessa on tarkoitus varmistaa sovelluksen suorituskykyä ja uusimpia muutoksia.

Android-käyttöjärjestelmän on oltava vähintään versiota 7.0. Käyttäjältä vaaditaan lisäksi 15 vuoden ikä ja vahva sähköinen tunnistautuminen. Ajokortin täytyy olla voimassa ja sähköisen valokuvan passi- ja ajokorttirekisterissä. Asia on hoidossa, jos omistaa voimassa olevan passin tai on lähettänyt järjestelmään sähköisen passikuvan ajokorttia varten aikaisintaan vuonna 2013.

Mobiiliajokortilla on jo mahdollista osoittaa ajo-oikeus Manner-Suomen alueella samoin kuin fyysiselläkin ajokortilla. Sen hyväksymisestä eri palveluissa päättävät kuitenkin palveluntarjoajat.

Tässä vaiheessa ei vielä kerrottu, milloin iOS-käyttöjärjestelmäversio saapuu testikäyttöön. Lisää tietoa mobiiliajokortista ja sen käyttöönotosta löytyy Traficomin sivuilta.