Fujifilm esitteli X-H1:n peilittömien järjestelmäkameroidensa kärkeen. Se on monilta osiltaan X-T2:n kaltainen, mutta tarjoaa enemmän ominaisuuksia ammattimaista videokuvausta ajatellen.

Runko on valmistettu magnesiumsekoitteesta ja se on sääsuojattu. Sen luvataan kestävän kymmenen astetta pakkasta. Painikkeet ovat suuremmat ja kamera on varustettu suuremmalla käsikahvalla. Kennona on X-T2:sta tuttu X-Trans CMOS III, joka on aps-c-kokoinen ja resoluutioltaan 24,3 megapikseliä. Sen luvataan olevan nyt paremmin kohdennettu suhteessa objektiiviin. Prosessorina on X-Processor Pro. Alipäästösuodinta kennossa ei ole.

Kamerassa on elektroninen etsin, jossa on 3,69 miljoonaa kuvapistettä ja jonka viive on 0,005 sekuntia. Takanäyttö puolestaan on kolmen tuuman kokoinen lcd, joka kääntyy kolmeen suuntaan. Kuvapisteitä siinä on 1,28 miljoonaa. GFX 50 S -mallista on kopioitu kameran päällä oleva näyttö, joka kertoo akun varaustilan, perussäädöt ja jäljellä olevien kuvien määrän silloinkin, kun virta ei ole kytkettynä.

Kuvanvakaaja on ensimmäisenä X-sarjalaisena rungossa ja sen luvataan kompensoivan 5,5 aukon verran. Kennon kuvapisteiden ryhmittelyllä on pyritty välttämään moaree-efektin syntymistä ja välkynnänkorjaus osaa ajoittaa valotuksen loisteputkien mukaan. Lisäksi on värien ylisaturoitumista ja varjojen tukkeutumista ehkäisevä Eterna-filmisimulaatio.

Maksimikuvausnopeus on 14 ruutua sekunnissa. Videopuolelta löytyy tietysti 4k-kuvaus ja maksimissaan 200 Mbps laatu. Mekaanisen sulkimen aiheuttamia värähtelyjä on vähennetty uudella jousimekanismilla. Käytettävissä on myös elektroninen suljin, jolla niitä voi entisestään vähentää.

Automaattitarkennuksen kerrotaan toimivan nyt hämärämmässä ja tarkentavan paremmin pienikontrastisiin pintoihin. Siinä on 325 tarkennuspistettä. Myös liikkuvan kohteen seurantaa on parannettu. Tarkennus perustuu hahmontunnistukseen.

Samalla julkistettiin kaksi objektiivia nimenomaan videokuvausta varten. MKX 18–55 mm T2.9 on hinnaltaan 4 099 euroa ja MKX 50–135 mm T2.9 puolestaan 4 399 euroa. Ne tulevat saataville kesäkuussa. Vuoden lopussa on tulossa lisäksi XF 200 mm F2 R LM OIS WR ja XF 8–16 mm F 2.8 R WR.

Suositushinta kameralle on 1 999 euroa. Jos haluaa myös Power Booster -pystykuvauskahvan ja kaksi akkua, hinnaksi tulee 2 399 euroa.

www.fujifilm.fi