Huawein P30 Lite on saapumassa Suomeen. Keskihintaluokkaan sijoittuva puhelin on vaatimattomampi versio lippulaivamalleista P30 ja P30 Pro.

P30 Litessä on 6,15 tuuman kokoinen ips lcd -näyttö, jotka on tarkkuudeltaan 2 312 x 1 080 pikseliä. Se on varustettu selfie-kameran sisältävällä lovella. Kirin 710 -järjestelmäpiiri kuuluu keskiluokkaan. Sen kaverina on neljä gigatavua ram-muistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. Tarvittaessa tallennustilaa voi laajentaa micro-sd-kortilla.

Kamerat ovat keskihintaluokan malliksi varsin vakuuttavat, sillä takana on kolmoiskamera. Pääkamera on varustettu 48 megapikselin kennolla ja f/1,8-aukolla. 120 asteen ultralaajakulmassa kahdeksan megapikselin kenno ja f/2,4-aukko. Kolmantena on syvyysdataa keräävä kahden megapikselin kamera, jossa on f/2,4-aukko. Edessä taas on 24 megapikselin kennolla ja f/2,0-aukolla varustettu selfie-kamera.

Rakenteeltaan puhelin muistuttaa lippulaivamallia, sillä se on valmistettu lasista ja alumiinista. Sormenjälkilukija sijaitsee puhelimen takana. Akku on kapasiteetiltaan 3 340 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on usb-c, ja puhelin tukee 18 watin pikalatausta. Puhelimessa on myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmänä on toistaiseksi tuorein Android 9.0 Pie, joka on varustettu EMUI 9 -käyttöliittymällä.

Puhelin on jo ilmestynyt muutamiin verkkokauppoihin Suomessa, ja niiden hintapyynti on 349 euroa. Se on saatavilla mustana, valkoisena ja siniviolettina revontulivärinä.

consumer.huawei.com