HIFI2021-messut järjestetään lähes kahden vuoden tauon jälkeen, ja nytkin tapahtumaa jouduttiin siirtämään vielä syyskuulta lokakuun loppuun. Vihdoinkin messut ovat todellakin tulossa: viikonloppuna 30.–31. lokakuuta Helsingin Messukeskuksen Siipi-kongressitiloissa ja Holiday Inn Expo -hotellissa tarjolla on jälleen laadukasta ääntä ja myös kuvaa yli 20 osastolla. Tarjolla on myös tuttuun tapaan laadukkaita äänitteitä, vinyylilevyjä ja tarvikkeita messuhinnoin.

Tässä vähän maistiaisia ja loput messuilla!

Teksti: Teppo Hirvikunnas
Kuvat: Teppo Hirvikunnas ja valmistaja


B&W Group esittelee messuilla uunituoreen 800 D4 -kaiutinmalliston. Kautta aikojen menestyksekkäimmän highend-kaiutinmalliston tekniikkaa on kehitetty kaikilla osa-alueilla, ja neljännen sukupolven timanttidiskanttia käyttävän malliston äänenlaatu sekä viimeistely on esimerkillinen. Esillä on myös Bowers & Wilkins 700 Signature -mallisto sekä Marantz Premium -tuotteet. (Osasto K 216b)


B&W:n osastolla audiofiilien ja ammattilaisten suosimaa uutta kaiutinmallistoa ryydittää hulppea Classé Audion Delta-mallisto. (Osasto K 216b)


All-In-One-verkkovahvistimet yleistyvät. Eräitä tämän hetken hienoimmista ovat Cambridge Audion EVO 150 ja EVO 75. (Osastot K 209, A 05 ja A 06)


Messuilla esillä ja kuunneltavana näyttävä kattaus McIntoshin kalustoa, ja ensimmäistä kertaa Suomessa McIntosh XR100 -kaiuttimet!

McIntosh on ehkä eräs ikonisimmista hifibrändeistä koskaan – tai ainakin näyttävin. Laitteita on jo ilo katsella, vaikkei hyvästä äänestä välittäisikään. No kuka ei muka välittäisi?
Esillä myös hiljattain julkistettu, voisi jopa sanoa että absoluuttista referenssitasoa edustava MA12000- integroitu vahvistin. (Osasto K 214)

Myös kuulokekuuntelijoita hemmotellaan: Kuunneltavana putkikäyttöinen McIntosh MHA200 -kuulokevahvistin kera Meze Audio Empyrean -referenssikuulokeiden. (Osasto K 214)


Juhlistaakseen 110-vuotista taivalta huippuluokan äänentoistolaitteiden parissa Denon esitteli uuden rajoitetun juhlamalliston PMA-A110- integroidun vahvistimen, joka kiistattomasti symboloi Denonin parasta vahvistinosaamista. (Osasto K 214)


Hifimessujen vakiokalustoa ovat upeat Harbethin kaiuttimet. Esittelyssä Harbethin uusi XD-mallisto sekä Arcamin monet uutuustuotteet ja Exposuren uusi 3510-sarja. Kaapeloinnista huolehtii skotlantilainen huippukaapelivalmistaja Atlas. (Osasto K 213)


Sonus faberin ja Martenin kaiuttimia kera huippuluokan elektroniikan ja Jorman Design -kaapelein

Hifihuone esittelee messuilla monipuolisen kattauksen muun muassa seuraavilta valmistajilta: italialaisen Sonus faberin upeat IL Cremonese ex3me -huippukaiuttimet ja valmistajan muutakin kaiutinmallistoa, ruotsalaisten Marten-kaiuttimien kirjoa, muun muassa uuden Parker-kaiutinperheen Parker Trio Diamond Edition, MSB-dac-osaamista Kaliforniasta, Amerikan legenda McIntoshin elektroniikkaa, japanilaisbrändi MICHI:n vahvistimia, Jorma Design -kaapeleita Ruotsista, Nordostin kaapeleita ja virtapuhdistimia sekä Kimber-kaapelit Utahista. (Osasto K 217)


Huippuluokan toiston ei tarvitse olla suurta tai monimutkaista. Siitä esimerkkinä on Dynaudio Heritage Special. Jos et ole vielä kokeillut, miten helposti nykyaikainen äänentoistolaitteisto rakentuu yhden laitteen ympärille, niin kannattaa tulla tutustumaan Bluesoundin hires-verkkosoittimiin, sisäänrakennetulla vahvistimella tai ilman – ja nyt myös hdmi-tulolla, niin mukaan saa myös television äänen. (Osastot K 209, A 05 ja A 06)


Kuvapuolelta Haloradion osastolla esillä muun muassa kuvankauniit Loewe-televisiot, joissa myös kuva on kaunis. Haloradiolla esillä on myös ratkaisuja erilaisiin kodin langattomiin järjestelmiin. (Osasto A2)


Messuilla tuttuun tapaan myös myynnissä vinyyli- ja cd-äänitteitä.

Messuilla tuttuun tapaan myös myynnissä vinyyli- ja cd-äänitteitä: Hifihuoneella (osasto K 217) muiden muassa Speakers Corner Records, Stockfish, Opus 3, IsoMike, Fone, Music On Vinyl sekä Marten Recordings, ja toki messuilla on myös muita levyjen myyntipisteitä.


Messuilla tullaan kuulemaan myös hieman tuntemattomamman mutta sitäkin eksoottisemman saksalaisen German Physiksin kaiuttimia.

Äänilähteenä toimii upea Melco N1 -mediasoitin. Melco yhdistää laadukkaat musiikkipalvelut (Qobuz ja Tidal), hires-musiikkitiedostot ja ripatut cd-levyt yhteen laitteeseen. (Osastolla 214)


Messut ovat nyt laajentuneet myös Holiday Inn -hotellin puolelle, jonka kolmoskerroksesta, JT-Audion huoneesta, löytyy mainetta niittäneet FinkTeam KIM-jalustakaiuttimet kera slovakialaisen putkispesialistin Canor Audion laitteiden. Esillä muun muassa integroitu putkivahvistin AI 1.10 ja dac/cd-soitin CD 1.10. Vinyylillä taas Marantz TT15s1. Kaapelit ja virtatuotteet tulevat Isotekiltä ja Tellurium Q:lta. JT Audion toisessa huoneessa soivat Fyne Audion uutuuskaiuttimet F500SP ja F501SP. Huoneissa esillä myös Artnovion ja Konton akustiikkatuotteet. (Osastot H 307 ja H 309)

Pieni on kaunista, kuten KEFin tämän vuoden EISA Awards -voittajat, KC-62-subwoofer, LS50 Wireless II- ja LS50 Meta -kaiuttimet. Nämä ja muut KEFin uutuuskaiuttimet kuunneltavana messuilla. (Osastot K 209, A 05 ja A 06)


Rotelilta esillä on uusiutuneet 15-sarjan tuotteet sekä Ken Ishiwatan viimeinen taidonnäyte A11 ja CD11 Tribute -setti. Highend-elektroniikkaa nähdään ja kuullaan messuilla myös MICHI-elektroniikan muodossa. (Osasto K216b)


Ja tottakai messuilla on runsaasti erilaisia vinyylisoittimia. Kuvassa Pro-Ject Signature 10. (Osastot K 209, A 05 ja A 06)


Kotimaisilla ja tyylikkäillä BASSAN -bassoansoilla bassotoisto paremmaksi. “Kuunneltavissa” messuilla useilla osastoilla. Lisätietoa: akustiikka.com.


HIFI2021 30.–31.10.2021

Helsingin messukeskuksen Siipi-kongressitilat ja Holiday Inn Expo -hotelli. Sisäänkäynti messuille Holiday Inn Expo -hotellin aulasta. Messut avoinna molempina päivinä kello 10–18.

Lisätietoja: hifimessut.fi