Hifiman on julkistanut HE-R9-kuulokkeet. Ne ovat valmistajan toiset dynaamisella elementillä varustetut suljetut kuulokkeet. Ensimmäinen oli viime vuonna julkistettu HE-R10D-lippulaivamallit. Nyt julkistetut uutuudet sijoittuvat edullisempaan hintakategoriaan.

Elementin Topology Diagpragm -kalvossa on käytetty nanopartikkeleita ja moottorissa maametallimagneettia, joiden voimin diskanttitoisto yltää 35 kilohertsiin. Bassopäässä toiston luvataan yltävän 15 hertsiin saakka. Kuulokkeet ovat helppo kuorma, sillä niiden herkkyys on sata desibeliä ja impedanssi 32 ohmia.

Kuulokkeiden luvataan sopivan pitkiin kuuntelusessioihin. Sanka on pehmustettu muistivaahdolla. Runko on valmistettu teräksestä, ja viimeistelyssä on käytetty ehtaa nahkaa. Kuulokeosiot ovat kookkaat ja kevyet.

Kuulokkeiden kanssa voi käyttää balansoimattomia ja balansoituja kaapeleita. Lisäksi myöhemmin tulee saataville paketti, johon kuuluu kuulokkeiden lisäksi Bluemini R2R -palikka, jolla kuulokkeista saa langattomat.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Joka tapauksessa hinta on edullisempi kuin 1 399 euroa maksavalla HE-R10D:llä.

www.hifiman.com

www.tur-pex.com