Suositun Honor 9 -puhelimen edullisempi Lite-malli saapuu myyntiin Euroopassa. Se julkistettiin joulukuun lopussa Kiinan markkinoille. Aluksi puhelin tulee myyntiin Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Tsekissä, Kreikassa, Unkarissa, Puolassa ja Iso-Britanniassa.

Puhelimessa on heti tuoreeltaan Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä EMUI 8.0 -käyttöliittymällä. Tallennustilan koko on Euroopassa 32 gigatavua ja se on kasvatettavissa sd-kortin avulla. Keskusmuistin koko sen sijaan on hintaluokassaan varsin mukavat kolme gigatavua. Suoritinpiiri on Huawein ja Honorin oma HiSilicon Kirin 659. Näytönohjain on ARM Mali-T830MP2. Akulla on kapasiteettia 3 000 milliampeerituntia.

Näyttö on 5,65 tuuman kokoinen ips-näyttö ja varustettu kapeilla reunuksilla. Sen kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio 2 160 x 1 080 pikseliä. Sekä edessä että takana on kaksoiskamera, joissa on 13 megapikselin ja kahden megapikselin kennot. Jälkimmäiset ovat syvyysinformaation tallentamista varten. Takapaneelissa on kameroiden lisäksi sormenjälkitunnistin.

Suomeen saapumisesta ja täkäläisestä suositushinnasta ei ole vielä tietoa, mutta muualla Euroopassa se pyörii 230 euron tienoilla. Värivaihtoehdot ovat musta, sininen ja harmaa.

Mitat: 151 x 71,9 x 7,6 mm
Paino: 149 g

www.hihonor.com