Huawei on uudistanut Sound X -älykaiuttimensa. Kuten vuonna 2019 esitelty edeltäjänsäkin, myös uudistettu on suunniteltu erikoislaatuisista kaiuttimistaan tunnetun Devialetin kanssa.

Päivitetyssä Huawei Sound X 2021:ssa on panostettu näyttävyyteen ja bileaspektiin, sillä kuori on nyt läpinäkyvä ja valaistu RGB LED -valaistuksella. LED-valoja on 48 kappaletta, ja ne saa tuikkimaan valaistus- ja väritilojen ansiosta musiikin tahtiin. Valaistus toimii myös ilmaisimena.

Muutokset eivät ole olleet pelkästään kosmeettisia, sillä ensimmäisen mallin kahden subbarielementin ja kuuden laajakaistakaiuttimen sijaan uutuudessa on yksi 1,25 tuuman diskantti, neljä kappaletta 1,5 tuuman ja viiden watin keskialue-elementtejä, 4,75 tuuman ja 50 watin subbari ja kaksi passiivisäteilijää. Toiston luvataan yltävän mukavan matalalle 38 hertsiin ja ylätaajuuksilla vähintään riittävään 40 kilohertsiin.

Kotelointiakin on rukattu, sillä muovin sijaan uuden mallin alaosa on tehty metallista. Mikrofoneja on kuusi, ja niillä hoituu myös kaiuttimen käskyttäminen puheassistentin avulla. Toinen tapa hallita laitteen toimintaa on kosketustoiminnot. Matkakaiuttimeksi Sound X 2021:stä ei ole, sillä se vaatii verkkovirtaa toimiakseen.

Kahden Wi-Fi-taajuuden lisäksi kaiuttimessa on Bluetooth 5.0 ja NFC. Koodekeista tuettuna on LDAC ja valmistajan oma LHDC. Analogisempia toistolähteitä varten tarjolla on 3,5 millimetrin aux-sisääntulo.

Huawein Androidin korvaajaksi kehittelemä HarmonyOS on nyt laitteen ytimessä. Jos käytössä on Huawein puhelin tai tabletti, parinmuodostus onnistuu automaattisesti laitteen ollessa kaiuttimen lähistöllä. Toiston voi käynnistää napauttamalla puhelimella kaiutinta. Unihiekan etsimistä voi puolestaan edistää rauhoittavan ääni- ja valomaailman kera.

Saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

consumer.huawei.com