IKEA on paljastanut taas lisätietoa syksyllä markkinoille tulevasta SYMFONISK-kaiuttimistaan. Sonoksen kanssa suunniteltujen kaiuttimien kaveriksi saataville tulee myös kaukosäädin, jolla voi pysäyttää ja käynnistää toiston, vaihtaa kappaletta ja säätää äänenvoimakkuutta.

Säädin yhdistetään TRÅDFRI-älykotihubiin ja paritetaan sen kanssa sovelluksen kautta. Vaikka IKEA-kaiuttimet eivät kiinnostaisikaan, niin kaukosäätimellä pystyy säätämään myös kaikkia Sonos-kaiuttimia. Sillä hallitaan yhtä kaiutinta kerrallaan, ellei se kuulu mihinkään kaiutinryhmään.

Sonos-järjestelmälle tyypilliseen tapaan kaiuttimista voi muodostaa ryhmiä ja niitä voi jaotella huoneisiin. IKEA-kaiuttimet toimivat yhdessä muiden Sonos-yhteensopivien laitteiden kanssa. IKEAn TRÅDFRI-sovelluksella puolestaan voi säätää äänen lisäksi muun muassa älyvaloja ja -verhoja.

Elokuussa ilmestyviä kaiutinmalleja on kaksi. Lamppumallinen maksaa 179 euroa ja hyllykaiutin 99,95 euroa. Toistaiseksi tarkka hinta ja saapumisaika Suomen osalta eivät ole tiedossa.

www.ikea.com/fi

www.sonos.com