JBL on julkistanut CES 2022 -kuluttajaelektroniikkatapahtumassa kompaktit 4305 Studio Monitor -hyllykaiuttimet. Ne ovat päälle päin retrohenkisen näköiset, mutta kätkevät sisälleen moderneja ominaisuuksia.

Uutuuskaiuttimet pystyvät langalliseen ja langattomaan toistoon. Musiikkia voi toistaa Ethernetin, sisäänrakennetun Chromecastin, Apple AirPlay 2:n ja Bluetoothin kautta. Ulkoisia ohjelmalähteitä voi liittää kaiuttimiin asynkronisen USB:n, optisen sisääntulon ja 3,5 millimetrin AUX-sisääntulon kautta. Mukana on XLR- ja RCA-sisääntulot sekä sisääntuloherkkyyden valitsin balansoitua ja balansoimatonta signaalia varten.

Digitaalitoistoa varten kaiuttimissa on sisäänrakennettuna 24 bitin ja 192 kilohertsin laatuun pystyvä DA-muunnin. Kyseiseen laatuun pääsee mukana tulevalla Digital Link -johdolla. Langattomasti onnistuu maksimissaan 96 kilohertsin toisto. Kaiuttimet tukevat MQA:ta ja ovat Roon Ready -sertifioidut.

Ylätaajuuksia varten kaiuttimissa on tuuman kokoinen torvidiskantti ja matalampia taajuuksia varten 5,25 tuuman kuitukomposiittielementti, joita avittamassa on kaksi eteenpäin suunnattua bassoporttia. Vahvistimet tarjoavat D-luokassa 25 wattia tehoa per diskanttielementti ja 125 wattia basso/keskiääniselle. Lisämuhevuutta alakertaan kaipaaville on linjatasoinen subbarilähtö.

Mukana tulee 90 päivän kokeilujakso korkearesoluutioiseen Qobuz-suoratoistopalveluun. Värivaihtoehtoja on kaksi: pähkinäpuinen kaiutin sinisellä grillillä ja musta kaiutin mustalla grillillä. Kaiuttimet tulevat markkinoille tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Hinta ja saatavuus Suomessa ei ole toistaiseksi tiedossa.

www.jbl.com/specialtyaudio