Saksalaisen hifivalmistajan Magnatin syksyllä julkistamat Monitor Reference -aktiivikaiuttimet ovat saapuneet Suomeen. Mallistoon kuuluu kolme kaiutinmallia.

Niitä yhdistää kätevänä ominaisuutena HDMI -liitäntä, joten niitä pystyy käyttämään kätevästi televisioäänen tukevoittajina. Liitäntä on varustettu ARC-paluukanavalla ja television kaukosäätimen käytön mahdollistavalla CEC-ominaisuudella. Myös optinen liitäntä löytyy esimerkiksi television, pelikonsolin tai CD-pyörittimen liittämistä varten.

Digitaalitoisto hoituu parhaimmillaan 24 bitin ja 192 kilohertsin laadulla. Tarjolla on myös aptX Bluetooth -yhteyskin langatonta kuuntelua varten. Analogisista liitännöistä kaikissa kaiuttimissa on MM-phono levysoittimille, linjatasoinen tulo ja AUX in. Linjatasoisen ja phono-liitännän välillä voi valita kytkimellä.

Monitor Reference 2A on refleksiviritteinen kaksiteinen hyllykaiutin, jossa on jatkuvaa tehoa 2 x 35 wattia. Elementteinä on viiden tuuman basso-/keskiääninen ja yhden tuuman dome-diskantti. Taajuusalueen ilmoitetaan yltävän 38 hertsistä 40 000 hertsiin. Suositushinta Suomessa on 399 euroa parilta.

Monitor Reference 3A puolestaan kaksiteinen hyllykaiutin, josta irtoaa 2 x 40 watin jatkuva teho. Diskanttielementti on sama kuin 2A:ssa, mutta 6,5 tuuman bassoelementin voimin päästään hieman alemmas 34 hertsiin saakka bassontoistossa. Suositushinta on 499 euroa parilta.

Monitor Reference 5A taas on 2,5-teinen lattiakaiutin, joka tarjoaa 2 x 60 watin jatkuvan tehon. 6,5 tuuman elementeistä toinen toimii basso/keskiäänisenä ja toinen keskiäänisenä. Diskantti on sama tuuman kokoinen dome. Kaiuttimen ilmoitetaan pääsevän alimmillaan 25 hertsiin saakka. Suositushinta on 799 euroa parilta.

Värivaihtoehto on kaikissa musta. Mukana toimitetaan kaukosäädin ja kolmen metrin kaiutinkaapeli.

www.magnat.de

www.audelec.fi