JBL on julkistanut CES 2018 -messuilla kolmet uudet kuulokkeet Everest-sarjaansa. Myös ennestään tuttuihin langattomiin kaiuttimiin on tullut päivityksiä.

Tärkein uudistus kuulokkeissa on tuki Google Assistant -puheohjaukselle, jonka avulla voi esimerkiksi vaihtaa kappaleita ja säätää äänenvoimakkuutta. Kaikissa uusissa kuulokemalleissa on bluetooth 4.1 ja JBL:n Pro Audio Sound -teknologia. Ne tulevat saataville syksyllä. Värivaihtoehtoina on Gunmetal ja Mountain Silver. Kuulokkeissa on myös pikalatausmahdollisuus.

Everest 710GA on korvan ympäröivää mallia ja niille luvataan akunkestoa 25 tuntia. Googlen puheohjauksen voi aktivoida painamalla kuulokkeessa olevaa sensoria. Pannan luvataan minimoivan korviin kohdistuvan puristuksen. Pehmusteet on valmistettu muistivaahdosta. Hinta on 250 euron tietämillä.

Everest 310GA on on-ear-malli, jolle luvataan akunkestoa 20 tuntia. Niissä on samanlainen pantaratkaisu kuin 710-mallissakin. Värivaihtoehtoina on lisäksi Copper Brown ja Rocky Purple. Hinta on noin 200 euroa.

Everest 110GA:t taas ovat nappikuulokkeet, joiden luvattu akunkesto on noin kahdeksan tuntia. Hintaa niillä on noin sata euroa.

Uudistettuja bluetooth-kaiuttimia ovat Xtreme, Go ja Clip. Ne ovat kaikki varustettuja ipx7-tasoisella vedenkestävyydellä, joten ne voi unohtaa puoleksi tunniksi metrin syvyiseen veteen.

Ensi kesänä kauppoihin tuleva Xtreme 2 on bilekaiutin, mitä korostetaan kantohihnaan integroidulla pullonavaaja. Äänenlaatua on parannettu ykkösversioon verrattuna uusituilla elementeillä ja 3d-bassosäteilijöillä. Akunkestoa luvataan yhdellä latauksella 15 tuntia. Usb-liitännän avulla pystyy lataamaan esimerkiksi kännykkää. Laite tukee Connect+-ominaisuutta, eli useampia kaiuttimia pystyy ketjuttamaan. Värivaihtoehdot ovat musta, sininen ja vihreä.

Loput kaiutinuutuudet ovat malliston pienimmästä päästä. Clip 3 sisältää edeltäjistä tuttuun tapaan klipsin vaikkapa vyölle tai reppuun kiinnittämistä varten. Sen luvattu akunkesto on 10 tuntia. Go 2:lle luvataan akunkestoa viisi tuntia ja valittavana on kymmenen eri värivaihtoehtoa.

fi.jbl.com