Cyrus Audion uusi XR-sarja tuo mukanaan paitsi päivityksen laitteiden visuaalisuuteen myös vääntöä, jonka luvataan vastaavan vaativampiinkin tarpeisiin!

Uusi da-muuntimella varustettu integroitu vahvistin i9-XR on yksi brittimerkki Cyrus Audion tuoreimman XR-sarjan kuudesta laitteesta. Sarjan laitteilla valmistaja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen tutussa paketissa paljon uutta. Senpä vuoksi tuttua on lähinnä muotokieli Cyrus Audion pitkään hyödyntämällä tarkkuusvaletulla kotelosuunnittelulla, mutta pintaviimeistely ja visuaalisuus ylipäätään on laitettu uusiksi. Mukana on nyt phantom black -maalipinta, kosketusnäppäimet sekä korkean resoluution näyttö, jonka asetukset ovat käyttäjän säädettävissä. Pinnan alle tehtyjä muutoksia valmistaja taas kutsuu läpikotaisiksi.

Cyrus Audio i9-XR on valmistajalleen ominaisesti mitoiltaan 21,5 senttimetriä leveä, 7,3 senttimetriä korkea ja 36 senttimetriä syvä. Massaa laitteella on maltilliset 6,5 kilogrammaa. Varsinainen vahvistinpuoli i9-XR:ssä on toteutettu lainaamalla tekniikkaa highend-tason Cyrus Pre-XR -esivahvistimesta. Komponenttipuolella on hyödynnetty tavanomaisesta poiketen muun muassa releitä ottovalinnoissa sekä Schottky-diodeja. Signaalitiet valmistaja kertoo pitäneensä mahdollisimman lyhyenä, jotta ääni olisi mahdollisimman yksityiskohtaista ja sävyttymätöntä.

Laitteen da-muunnin on uudelleen suunniteltu toisen sukupolven versio Cyrus Audion omasta QXR DAC:ista, ja siinä on nyt uusi supernopea analoginen bufferiaste sekä digitaalinen laskostumisenestosuodatin ja seitsemän käyttäjän valittavissa olevaa asetusta. Da-muunnin käsittelee usb-tulon kautta pcm-dataa 768 kilohertsin näytetaajuudella sekä dsd:tä 512-tasoon saakka.

Myös mm-levysoitinotossa on hyödynnetty talon omaa tuotantoa, Phono Signaturea. Siten i9-XR:n luvataan pystyvän vinyylipuolella luokassaan loistaviin tuloksiin matalammalla säröllä ja laajalla dynaamisella piirrolla.

Vahvistimen takapaneeli on laitteen mitoista johtuen melko tiivis. Mukana on vinyylisoitinoton ja sen maaruuvin lisäksi neljä analogista linjaottoa, kaksi optista ja kaksi koaksiaalista digiottoa sekä usb tietokoneelle. Lisäksi tarjolla on muun muassa 3,5-millimetrinen kuulokeanto omalla vahvistimellaan, liitäntä Cyrus Audion erilliselle PSU-XR-virtalähteelle sekä pre out -annot. Kaiutinliitännät on sijoitettu fiksusti laitteen sivuihin, ja molemmille kanaville on tarjolla kaksi liitinparia.

Varsinaista lähtötehoa valmistaja ilmoittaa i9-XR:lle 2 x 91 wattia kuuteen ohmiin. Kuulokevahvaimen puolestaan luvataan antavan 2 x 138 milliwattia 16 ohmiin.

Cyrus Audio i9-XR:n suositushinta on 3 599 euroa.

Lisätiedot: Audiokauppa.fi