Nokian budjettipuhelin ei koreile ulkonäöllään eikä pullistele tehoillaan. Suuren näyttönsä, mukavan akunkestonsa ja tasaisten käyttöjärjestelmäpäivitystensä ansiosta se sopii vaivatonta älypuhelinta kaipaavalle.

Teksti: Joni Nikkola Kuvat: Joni Nikkola ja valmistaja

Monille puhelimen hankinta on käytännönläheistä hommaa. Luurin ei tarvitse aiheuttaa elämää suurempia elämyksiä eikä heijastella käyttäjänsä lifestyleä. Sen sijaan riittää, että saa puhuttua puhelut, lähetettyä tekstarit ja otettua kuvat. Moni myös on korvannut puhelimella tietokoneen, joten on hyvä, jos sillä pystyy surffailemaan ja maksamaan ajoittain laskut.

Otimme testiin Nokian 3.2:n, joka sijoittuu hinnaltaan 150 euron luokkaan. Usein etenkin budjettipuhelimet suunnitellaan kertakäyttöisiksi, eikä niiden käyttöjärjestelmäpäivityksiin panosteta. Nokia kuitenkin on luvannut myös 3.2-mallille käyttöjärjestelmäpäivitykset pariksi vuodeksi. Testasimme, millaisia ominaisuuksia se tarjoaa.

Asiallinen puhelin sopuhintaan

Nokia 3.2 on täsmäisku sellaiselle, joka haluaa vaivattoman puhelimen perusominaisuuksilla. Vaivattomuus koskee erityisesti akunkestoa ja Android One -ohjelmaan kuuluvaa käyttöjärjestelmää, joka ei vanhene vielä parissa vuodessa käsiin. Lisäksi näyttö on sen verran kookas, että siitä ei tarvitse tihrustaa.

Miinuspuolelle jää suorituskyky ja vaatimaton 16 gigatavun tallennustila, joka täyttyy helposti peruskäyttäjälläkin. Myöskään kamerasovellus ei tarjoa erityisen häikäiseviä ominaisuuksia, vaikka kuvanlaatu onkin kelpo.

Jos kameraominaisuudet, teho ja tallennustila askarruttavat, 50 euron lisäpanoksella on saatavilla Nokia 4.2, jossa RAM-muistia on kolme gigatavua ja tallennusmuistia 32 gigatavua. Myös järjestelmäpiiri on hieman järeämpi Snapdragon 439, ja takana on pääkameran lisäksi syvyyskamera. Akku ja näyttö ovat tosin pienemmät.

HYVÄÄ & HUONOA

Suuri akku
Android One
Kookas näyttö
Vähän tallennustilaa
Vaatimaton suorituskyky

Merkki & Malli: Nokia 3.2

Hinta: 149 euroa
Lisätietoja: www.nokia.fi

Mitat: 159,4 x 76,2 x 8,6 mm
Paino: 189 g
Näyttö: 6,26 IPS LCD
Kuvasuhde: 19:9
Resoluutio ja pikselitiheys: 720 x 1 520 px, 269 ppi
Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 429
Ram-muisti: 2 Gt
Tallennusmuisti: 16 Gt
Muistikorttipaikka: microSD, max 400 Gt
Takakamera: 13 MP (f/2,2)
Videotallennus: 1080p @ 30 fps
Etukamera: 5 MP (f/2,2)
Akku: 4 000 mAh
Latausliitäntä: microUSB
3,5 mm kuulokeliitäntä: Kyllä
Latausteho: 10 W
IP-suojausluokitus (pöly/vesi): -

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 8/2019 (nro.191)