Vinyylisoittimien laatu on budjettiluokassa yleensä huonon ja välttävän välillä. Verkkokauppa.comin oman ProCaster-merkin LP-10 mk2 on toista maata. Jo mallin edellinen sukupolvi oli lupaava, ja nyt sitä on parannettu.

Teksti ja kuvat: Heikki Kivelä

Joskus käyttäjälähtöiset korjausehdotukset menevät arkiston sijaan tuotantoon asti. Näin on ehkä käynyt Verkkokauppa.comin ProCaster-merkin LP-10-vinyylisoittimen kohdalla. Kun testasimme soittimen ensimmäisen sukupolven version AVPlussan numerossa 7/2017, annoimme moitteita sivuttaisvedon poiston eli anti-skating-säädön puuttumisesta sekä hankalahkosta kierrosnopeuden asettamisesta.

Kuinka ollakaan, vaikka kierrosnopeuden säätö on ennallaan, soittimen hiljattain päivitetyssä mk2-versiossa antiskating- säätö on nyt mukana omalla paikallaan äänivarren ripustuksen vieressä.

Lähempänä napakymppiä

ProCaster LP-10:n toisen sukupolven malli mk2 on todellinen löytö. Perussoittimeksi kaikessa yksinkertaisuudessaan se tekee juuri sen mitä pitääkin. Sen raskaalle lautaselle uskaltaa nyt asettaa vähän harvinaisemmankin albumin – kiitos päivityksen myötä tulleen sivuttaisvedon poiston.

Soittimen rakenne ja viimeistely on kauttaaltaan kunnossa, varustelu ja ominaisuudet omassa rajallisuudessaan fiksut ja kokonaisuus muutenkin hintaansa nähden tukevasti plussan puolella. Merkittävimmät miinukset liittyvät soittimen käyttökuntoon saamiseen. Mikään plug-and-play-soitin se ei todellakaan ole. Mutta kun se on saatu käyttökuntoon, niin tämän parempaa soitinta 150 eurolla ei hevin löydy.

HYVÄÄ & HUONOA

Perusrakenne varauksin
Ohjeistus
Hinta-laatusuhde
Vaihdettava äänirasia
Haasteellinen käyttöönotto
Kierrosnopeuden säätö

Procaster LP-10mk2

Hinta: 149,90 €
Lisätiedot: www.verkkokauppa.com
Toimintaperiaate: Puoliautomaattinen hihnavetolevysoitin
Äänirasia: Audio Technica AT-3600L
Äänivarsi: 8,6”, alumiinia
Levylautanen: 280 x 3 mm, terästä
Kierrosnopeudet: 33/45
Varusteet: Pölykansi, rca-kaapeli, huopamatto, singlekeskiö, suomenkielinen käyttöohje
Mitat: (l x k x s) 420 x 137 x 368 mm (pölykannella)
Paino: 5,5 kg

Kaikki tiedot valmistajan ilmoittamia

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 9/2019 (nro.192)