Videoprojektorien käytettävyys ja muotoilu ovat viime aikoina kokeneet mullistuksen miniprojektorien esiinmarssin ansiosta. Kompaktit, tavallista jauhopussia pienemmät videoprojektorit ovat saavuttaneet sellaisen laatutason, että ne sopivat hyvin niin vakinaiseen koti- ja toimistokäyttöön kuin väliaikaiseen matkakäyttöönkin. Tällaisen miniprojektorin käyttökohteet ovat loputtomat, sillä sitä voi käyttää perinteisen olohuoneen tai neuvotteluhuoneen lisäksi lastenhuoneessa, kerhotiloissa, kesämökillä tai vaikkapa sisäpihalla tunnelmallisen ulkoilmaesityksen järjestämiseen.

Xiaomi Mi Smart Compact Projector on tyylikkään valkoinen pystymallinen, mitoiltaan 11.5 cm x 15 cm x 15 cm ja vain 1,3 kilogrammaa painava videoprojektori. Sen täysteräväpiirtoinen videokuva soveltuu erinomaisesti elokuvakäyttöön. Tämä onkin ensimmäinen miniprojektori, jossa on vakiona Netflix-elokuvapalvelun sovellus. Videoprojektorissa on lisäksi Googlen julkaisema Android TV -käyttöjärjestelmä. Se tarjoaa Google Play -kaupan kautta ladattavaksi tuhansien tv-sovellusten valikoiman, joista elokuvien ja tv-sarjojen ostaminen, vuokraaminen ja tilaaminen onnistuu kätevästi nappia painamalla. Myös Googlen ChromeCast-yhteydet ovat suoraan käytettävissä videoprojektorin kautta, jolloin videota ja ääntä voi siirtää langattomasti älypuhelimista, tablettilaitteista ja tietokoneista.

Xiaomi Mi Smart Compact -miniprojektorin nelikanavainen led-projisointi on tavallista led-projektoria viidenneksen kirkkaampi mahdollistaen 500 ANSI lumenin kirkkauden. Projektorin HDR10-kuvanparannus parantaa kontrastia, toistaa eloisat värit ja tuo esiin rikkaammat yksityiskohdat. Lisäksi led-projektorilla on pitkä, jopa 30 000 tunnin käyttöikä. Videoprojektorin heittosuhde on 1,2:1, joten sillä saa aikaan jättimäisen 60 – 120 tuuman kuvakoon vain 2 – 3 metrin etäisyydeltä heijastettavasta seinästä.

Xiaomi Mi Smart Compact Projector heijastettavan kuvan koko

Valovoimaisen ja tarkan videokuvan lisäksi miniprojektori toimii laadukkaana kaiuttimena, joten äänentoistostakaan ei tarvitse tinkiä leffaillasta tai musiikkivideoista nautittaessa. Äänentoisto on huippuluokkaa sekä Dolby- ja DTS-virtuaalitilaäänien että laadukkaan akustisen toteutuksen ansiosta. Elokuvien jykevät bassoäänet ja räjähdykset pääsevät oikeuksiinsa, koska projektori kykenee jopa 90 hertsin alataajuuksien toistoon.

Videoprojektorissa on kuva- ja äänilähteinä sisäisen Android TV 9.0 -käyttöjärjestelmän sekä langattoman Wi-Fi-yhteyden lisäksi yksi 4K-yhteensopiva hdmi-liitäntä, yksi usb-muistitikkuliitäntä ja kuulokeliitäntä. Se sopii siis erinomaisesti tietokoneiden, mobiililaitteiden, mediatoistimien (esim. Mi Box S), pelikonsolien ja karaokelaitteiden kumppaniksi.

Videoprojektorin käyttö on erittäin helppoa kätevällä kaukosäätimellä. Kaukosäätimelle voi antaa myös puhekomentoja Google Assistant -toiminnon avulla. Käyttäjä voi esimerkiksi sanoa “avaa Netflix” tai pelkästään “Star Trek”, jolloin projektori avaa halutun sovelluksen tai antaa aiheesta lisätietoja.

Xiaomi Mi Smart Compact Projector on myynnissä n.600 euron kuluttajahintaan.
Lisätietoja mistore.fi