Raskaan sarjan koti- ja studiomonitorikaiuttimia valmistava PMC on julkistanut uudet, omassa mittakaavassaan edulliset result6-lähikenttämonitorit.

Aivan joka kotistudioon ne eivät välttämättä löydä, sillä ainakin rapakon takana hinta on 3 000 dollarin tietämillä parilta. Jotain valmistajan arvostuksesta kertonee kuitenkin, että jopa Prince antoi sille aikanaan luvan käyttää nimeään markkinoinnissa.

Uutuus on kaksiteinen malli, jonka äänikuvan luvataan olevan sopusoinnussa yhtiön kalliimpien tuotteiden kanssa, kuten MB3S-XBD-A:n, BB6 -monitoreiden ja lippulaivamalli QB1-XBD-A:n. Molemmat kaiutinelementit sekä jakosuodin on suunniteltu varta vasten result6-kaiuttimia varten. 27 mm tekstiilidiskantti on varustettu diskantin heijastuksia levittävällä grillillä.

Kaiuttimissa kerrotaan olevan runsaasti samoja ominaisuuksia kuin kalliimmissa sisarissaan, kuten korkearesoluutioinen ääni, yksityiskohtaisuus, tarkka ja matalalle ulottuva bassontoisto, yhteneväinen sointitasapaino kaikilla äänenvoimakkuuksilla sekä leveä säteilevyys.

Kaiuttimessa on kaksi D-luokan vahvistinta, joista toinen tarjoaa 65 wattia ja toinen 100 wattia. Niiden luvataan tarjoavan matalaa säröä korkealla vaimennuskertoimella. Kaiuttimissa ei ole digitaalisia signaaliprosessoreita eikä huonekorjaimia vaan neutraaliin toistoon on pyritty luomumenetelmillä.

Kotelossa on PMC:n oma, bl-torvea muistuttava bassonkuormitusjärjestelmä ATL (Advanced Transmission Line), jossa basso kulkee jopa 1,5 metrin matkan varsin kompaktin kokoisissa kaiuttimissa.

www.pmc-speakers.com