Samsung on esitellyt keskihintaluokan Galaxy A -sarjaansa ensimmäisen 5G-puhelimen. Tähän mennessä pääosa 5G-yhteyksillä varustetuista puhelimista on ollut lippulaivoja. Toisaalta A90 5G -uutuusmalli ei nimestään huolimatta ole ainakaan tekniikaltaan aivan keskiluokan puhelin. Samsung onkin pyrkinyt haastamaan viime aikoina Galaxy A -sarjallaan kiinalaisvalmistajien edullisempia lippulaivoja.

Galaxy A90 5G:ssä on lippulaivoista tuttu Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri ja varsin mukavat 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja tallennusmuistiakin löytyy 128 gigatavua. Niin ikään lippulaivamalleista muistuttaa akun 4 500 milliampeeritunnin kapasiteetti. Sen latausteho on 25 wattia. Mukana on tuki DeX:ille, jonka ansiosta puhelinta voi käyttää tietokoneen tapaan näytön, hiiren ja näppäimistön kanssa.

Selvemmin puhelin eroaa Galaxy S-sarjalaisista siinä, että kookas 6,7 tuuman OLED-näyttö yltää vain 1080p-tarkkuuteen. Se on kuitenkin varustettu integroidulla sormenjälkilukijalla. Takakamerassa on pääkamerassa 48 megapikselin kenno, jonka seurana on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja viiden megapikselin syvyysdataa keräävä sensori. Etukameraan on panostettu eniten, sillä sen kenno yltää peräti 32 megapikselin tarkkuuteen.

Puhelin on tulossa myyntiin Etelä-Koreassa huomenna, mutta hintaa ei ole vielä kerrottu. Tietoa muille markkinoille saapumisesta ei toistaiseksi ole.

www.samsung.com/fi