LG on julkistanut uudet G-sarjan lippulaivapuhelimet Barcelonan Mobile World Congress tapahtumassa. Viimevuotiseen G7 ThinQ:iin verrattuna muutoksia on tällä kertaa melko vähän. Järjestelmäpiiri on päivitetty nyt tuoreimpaan Snapdragon 855 -malliin, joka tuo viimevuotiseen 845-piiriin verrattuna lisää tehoa. Lisäksi uutuudessa on muutamia erikoisia ominaisuuksia.

Uusiin ominaisuuksiin kuuluu uudenlainen kämmenen verisuoniin perustuva Hand ID -tunnistautumistapa. Siinä puhelin käyttää hyödykseen edessä olevia infrapunasensoreita ja uutta 3D ToF -kameraa. Samainen kamera on käytössä myös kasvojentunnistuksessa ja uusissa Air Motion -eleohjaustoiminnoissa, joissa esimerkiksi puheluun vastaaminen ja sovelluksen avaaminen sujuu käsieleiden avulla. Etukamerassa on kahdeksan megapikselin kenno ja f/1,7-aukko sekä automaattitarkennus.

Myös melko harvinainen ominaisuus on, että puhelimessa ei ole lainkaan kuuloketta, vaan oled-näyttöpaneeli toimii kaiuttimena itsessään. Näytöllä on kokoa 6,1 tuumaa, sen kuvasuhde on 19,5:9 ja tarkkuus 3 120 x 1 440 pikseliä. Puhelin tukee hdr:ää. G8 ThinQ on rakenteeltaan lasia ja alumiinia. Se on ip68-sertifikaatin mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä ja läpäissyt MIL-STD-810G-kestävyysluokituksen.

Takana tulee olemaan tämänhetkisten tietojen mukaan mallista riippuen kaksi tai kolme kameraa, joista pääkamerassa on 12 megapikselin kenno ja f/1,5-aukko, laajakulmakamerassa 16 megapikselin kenno ja f/1,9-aukko sekä joissain malleissa olevassa 2x zoomin tarjoavassa kamerassa 12 megapikselin kenno ja f/2,4-aukko. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija.

Järjestelmäpiirin kaverina on kuuden gigatavun ram-käytömuisti ja 128 gigatavun tallennusmuisti. Halutessaan lisätilaa saa kahteen teratavuun asti muistikorttipaikan avulla. Akku on kapasiteetiltaan 3 500 milliampeerituntia ja se tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta. Latausliitäntänä on usb-c.

Puhelimessa on panostettu myös äänentoistoon, sillä siinä on DTS:X-tilaäänituki ja stereokaiuttimet. Myös vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy. Käyttöjärjestelmänä on uusin Android 9 Pie LG:n käyttöliittymällä.

Puhelimesta ilmestyi samalla myös G8s ThinQ -versio, jossa on hieman suurempi 6,2 tuuman näyttö, jonka tarkkuus yltää kuitenkin vaatimattomampaan 2 248 x 1 080 pikselin tarkkuuteen. Takakameroita on kolme kappaletta – 12 megapikselin kennolla varustettu pääkamera, 13 megapikselin ultralaajakulma ja 12 megapikselin zoom-kamera. Akku on kapasiteetiltaan 3 550 milliampeerituntia eli minimaalisesti enemmän. Tallennusmuistivaihtoehtona on 128 gigatavun lisäksi 64 gigatavua.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä verran puhelimet tulevat maksamaan tai ovatko ne tulossa Suomeen.

www.lg.com/fi