Nykyaikaiset integroidut vahvistimet tarjoavat ominaisuuksia moneen lähtöön, mutta moni peruskäyttäjä tulee takuulla toimeen vähemmälläkin. Mitä jos vahvistimen valtit keskittyisivätkin yksinkertaisuuteen, toimivuuteen ja tehokkuuteen?


Massiivisten monitoimivehkeiden joukossa Cambridge Audion AXR100 on ilahduttavan simppeli tapaus. Sen kohdalla perinteikkyys ulottuu ulkonäöstä aina ominaisuuksiin saakka. Yksinkertaiset säätimet, selkeä näyttö ja kattavat liitännät tekevät kokonaisuudesta hyvän vaihtoehdon käytännöllistä integroitua stereovahvistinta etsivälle.

AXR100:n kuoren sisällä on tehokas, 100 wattia kanavakohtaista tehoa kahdeksaan ohmiin antava vahvistin, joka ajaa vaivatta lähestulkoon millaisia kaiuttimia vain. Ja kaiuttimia vahvistimeen voi liittää kaksi paria, jolloin käyttäjä voi muodostaa vaikkapa kustannustehokkaan ja toimivan monihuonejärjestelmän. Vastaavasti myös niin sanottu bi-wire-kytkentä yhteensopivien kaiuttimien kohdalla onnistuu. Vahvistimessa on lisäksi rca-muotoinen subwoofer-lähtö, 6,3-millimetrinen kuulokeanto sekä rec out.

Sisääntulovalikoima taas on kattava melko lailla kaikkiin perustarpeisiin. Mukana on kolme analogisisääntuloa rca-muodossa ja yksi 3,5-millimetrisellä plugilla, vinyylisoitinliitäntä sekä kaksi optista ja yksi koaksiaalinen digisisääntulo. Digipuolen lisänä on myös nykyaikainen 5.0-version bluetooth langattomia lähteitä varten.

AXR100 tarjoaa myös perinteisen am/fm-radion ja liittimet ulkoiselle antennille. Radiokanavia virittimen muistiin voi tallentaa yhteensä 15, ja pikanäppäimet löytyvät niistä kymmenelle. Toiston räätälöimiseksi AXR100:ssa on basson ja diskantin hienosäätö.

Yksinkertaisen tehokasta ja tehokkaan yksinkertaista, sanoisimme!


INFO

Cambridge Audio AXR100
Hinta: 579 €
Toimintaperiaate: Integroitu stereovahvistin
Teho: 2 x 100 W (8 Ohm)
Sisääntulot: 3 x digitaalinen, 4 x analoginen, vinyylisoitin
Lähdöt: Kaiutinlähdöt, rec out, sub out, 6,3 mm kuulokelähtö
Radio: AM/FM, antenniliitännät
Bluetooth: 5.0
Muuta: Kaukosäädin
Mitat (l x k x s): 430 x 110 x 340 mm
Paino: 8,1 kg

Cambridge Audio -tuotteet Suomessa myy: Audiokauppa.fi
Valmistajan verkkosivu: Cambridge Audio