M&K Sound on esitellyt uuden X+-subbarimalliston. Se koostuu kolmesta THX-sertifioidusta referenssitason subbarista: X15+, X12+ ja X10+. Ne pohjautuvat valmistajan aikaisempaan X-mallistoon, mutta uutuuksissa on enemmän tehoa ja uudet elementit. Lopputuloksena luvataan olevan syvempää, nopeampaa ja voimakkaampaa bassoa kuin aikaisemmin.

Valmistajan aikaisemmistakin malleista tutun kahden kaiutinelementin push-pull-asetelman luvataan tarjoavan vähäisempää harmonista kokonaissäröä ja tuplasti ääntä wattia kohti. Siinä kaksi elementtiä on sijoiteltu niin, että toinen on kotelon sivulla ja toinen alaosassa sisäänpäin. Ratkaisun ansiosta niiden pitäisi kumota toistensa epälineaarisuudet.

Järein ja yhtiön ensimmäisenä mallina 15-tuumaisilla elementeillä varustettu X15+ on saavuttanut THX Certification Dominus -tason sertifikaatin yksin tai pareittain käytettynä. 12 tuuman X12+ taas on saanut THX Certified Ultra -sertifikaatin ja X10+ puolestaan THX Certified Select -tason. THX-sertifikaatin saavuttaakseen laitteiden täytyy käydä läpi satoja testejä.

Vahvistimina on käytetty tanskalaisen ICEpowerin uusia moduuleja, jotka toimivat D-luokassa. Kaiutinelementeissä on käytetty liki kolmanneksen suurempia puhekeloja ja magneetteja. Niissä on uudet hiilikuitukartiot. Suurin malli yltää 16 hertsiin, 12-tuumainen 18 hertsiin ja 10-tuumainenkin 20 hertsiin.

Kotelo on valmistettu 25 millimetrin MDF:stä. Rakennetta tukevoittamassa ja resonansseja vähentämässä on rimoitus. Ilmanpoistoon subbarien alaosassa on myös panostettu aiempaa enemmän turbulenssin aiheuttaman särön vähentämiseksi.

www.thx.com

www.mksound.com

www.concepthifi.fi