Naim on jatkanut tuttujen laitteidensa päivityksiä esittelemällä Mu-so Qb 2:n. Kyseessä on toisen sukupolven versio kuution mallisesta all-in-one -laitteesta, joka julkistettiin alkujaan vuonna 2016. Toukokuussa Naim uudisti jo Mu-so-kaiuttimen, johon myös pienempi ja edullisempi Mu-so Qb perustuu. Testasimme sen kesällä.

Uusi versio on entistäkin monipuolisempi, pitkälti samoin kuin Mu-so 2 verrattuna ykkössukupolveen. Mukana on nyt uusin korkearesoluutioista ääntä toistava monihuonealusta, joka löytyy myös Uniti-soittimista kalleimpaan ND 555:een saakka. Laite tukee musiikkitiedostoja aina 32 bitin ja 384 kilohertsin laatuun saakka.

Mukana on suoratoistopalveluita kuten Spotify ja Tidal sekä nettiradio. Bluetooth, Airplay 2 ja ChromeCast antavat lisämahdollisuuksia langattomaan toistoon. Lisäksi langallisina vaihtoehtoina ovat hdmi arc, usb, optinen ja 3,5 millimetrin sisääntulo. Laite on myös Roon Ready.

Mu-so Qb 2:ssa on valaistu äänenvoimakkuuden säädin. Se toimii myös kosketustoimintopaneelina, jolla voi vaihtaa toistolähdettä ja valita viiden esivalinnan välillä. Valot syttyvät läheisyysanturin voimin. Kaukosäädin on uudistettu, ja lisäksi ohjaaminen onnistuu Naim-sovelluksella.

Uudistusta on tapahtunut myös konepellin alla, sillä Mu-so Qb 2:ssa on uudet, Focalin kehittämät elementit. Niitä suojaavat verkot on mahdollista hankkia myös Olive-, Terracotta- ja Peacock-värivaihtoehtoina. Digitaalisen signaaliprosessorin luvataan tarjoavan 10 kertaa enemmän laskentatehoa, minkä pitäisi tarjoaman lisätarkkuutta toistoon yhdessä uusien elementtien kanssa.

Hintaa Mu-so Qb 2:lla on 899 euroa. Kaiutinverkot maksavat 79 euroa. Toimitukset alkavat syyskuussa.

www.naimaudio.com

www.kruunuradio.fi