HMD Global ilmoittaa, että se tuo Nokia 7.1 -puhelimensa myyntiin Suomessa 5. marraskuuta eli tulevana maanantaina. Puhelin on varustettu 5,84 tuuman kokoisella PureDisplay-näytöllä, joka pystyy Full HD+ -tasoiseen tarkkuuteen. Se tukee hdr:ää. Kuvasuhde on 19:9. Puhelimen reunukset ovat 6000-sarjan alumiinia. Etu- ja takapuolelta puhelin on lasia. Tunnistautuminen onnistuu sormenjälkitunnistimen avulla.

Järjestelmäpiiri on keskiluokkaan sijoittuva Snapdragon 636. Ram-käyttömuistia löytyy neljän gigatavun verran ja tallennustilaa on 64 gigatavua. Stuff.tv:n pikakokeilun mukaan puhelin tarjoaa nopeudessa ja näytön tarkkuudessa kovan vastuksen saman hintaluokan toiselle Android One -puhelimelle Motorola Moto Onelle. Tarvittaessa muistin kokoa pystyy laajentamaan muistikortilla. Takaa löytyy 12 megapikselin kamera f/1,8-aukolla ja viiden megapikselin monokromikamera f/2,4 aukolla. Molemmissa on Zeissin linssi ja kaksisävyinen kuvausvalo. Edessä taas on kahdeksan megapikselin kamera, jonka aukko on f/2,0-kokoinen. Videokuvaus onnistuu 4k-tarkkuudella ja hdr:nä.

Akku on kapasiteetiltaan 3 060 milliampeerituntia. Lataaminen tapahtuu usb-c-liitännän kautta, ja pikalataus lataa akun puolilleen puolessa tunnissa. Puhelimessa on myös perinteinen kuulokeliitäntä. Toistaiseksi käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo. Päivitys Android 9 Pie -versioon on tulossa valmistajan mukaan pian. Puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan, joka takaa säännölliset käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivitykset.

Hinta on 379 euroa. Värivaihtoehdot ovat kiiltävä sininen ja kiiltävä harmaa.

www.hmdglobal.com