Onkyo on esitellyt kolme uutta laitetta kotiteatterikäyttöön – 7.2 kanavaisen AV-vahvistimen sekä kaksi vahvistimen ja kotiteatterikaiuttimet sisältävää settiä.

Tehoa 7.2-kanavaiselle TX-NR696-vahvistimelle luvataan 175 wattia kanavaa kohti. Sitä voi käyttää myös 5.2.2-kanavaisena Dolby Atmos -vahvistimena. Hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, mutta Britanniassa se tulee maksamaan noin 700 puntaa ilmestyessään kauppoihin huhtikuussa.

Vahvistin on THX-sertifioitu ja siinä on seitsemän kappaletta hdmi-liitäntöjä sekä 4k hdmi -läpivienti. Vahvistin kykenee myös miksaamaan perinteisempä surround-ääntä tarjoavat levyt yläkaiuttimia tukevaksi. Jos Atmos-kaiuttimia ei ole käytettävissä, Height Virtualizer -toiminto luo korkeusvaikutelmaa virtuaalisesti.

Suoratoistopalveluista löytyy Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music ja TuneIn. Lisäksi vahvistin tukee Sonos-järjestelmää, AirPlay 2:ta, DTS Play-Fitä, FlareConnectia, ja Chromecast löytyy sisäänrakennettuna. Monihuone on siis ainakin monipuolisesti katettu.

Vahvistimen sisältä löytyy 32 bitin ja 384 laatuun yltävä monikanavainen da-muunnin. Dsd-ääni on tuettu 11,2 megahertsin laatuun saakka ja flac, wav, aiff ja alac yltävät 24 bitin ja 192 kilohertsin laatuun. Jos haluaa ajaa vahvistimella lisäksi stereoparia, sitä varten löytyy toinen zone.

Onkyo esitteli myös HT-S3910-paketin, joka on 5.1-kanavainen. Siinä on 115 wattia kanavaa kohti tarjoava AV-vahvistin, jota voi käyttää myös 3.1.2-kanavaisena Dolby Atmos-tilassa. Mukana tulee viisi kaiutinta ja passiivinen subwoofer. Sen hinta on Britanniassa 500 puntaa ja se ilmestyy kauppoihin myös huhtikuussa.

HT-S5915-paketti taas tarjoaa 5.2.2 kanavaa. Vahvistimesta löytyy tehoa 160 wattia kanavaa kohti ja pakettiin kuuluu lisäksi kaksi Atmos-yhteensopivaa etukaiutinta, keskikaiutin, neljä surround-kaiutinta sekä 90 watin aktiivisubbari. Se tulee saataville kesäkuussa, mutta hinta ei ole vielä tiedossa.

Yhteistä paketteihin kuuluville vahvistimille on neljä hdmi-sisääntuloa ja yksi 4k hdr -läpivientiä tukeva lähtöliitäntä. HT-S5915:ssä on myös AccuEQ ja AccuReflex -kalibrointiteknologiat.

eu.onkyo.com

www.loudgroup.fi