Viime keväänä Onkyolla oli tiukat paikat. Pitkään jatkuneet vaikeudet johtivat lopulta konkurssiin toukokuussa, mutta jo tuolloin näytti selvältä, että brändi ei ole poistumassa markkinoilta.

Yhtiön AV-puolen on jo vuodesta 2021 omistanut Klipschinkin taustalla oleva Voxx International yhdessä Sharpin kanssa, joten se ei varsinaisesti ollut vasaran alla. Viime tammikuun CES-messuilla myös esiteltiin uusi AV-vahvistinmallisto, joten pyyhettä ei oltu heittämässä kehään. Laitteet valmistaa nyttemmin Sharp, ja valikoimaan kuuluu niin AV- kuin stereovahvistimia ja muita hifilaitteita.

Tässä välillä omistusten ja jakeluverkoston uudelleenjärjestely on vaatinut aikaa, joten markkinoiden painopiste on ollut Yhdysvalloissa. Nyt Onkyo ja samaan konserniin kuuluva Pioneer ovat palaamassa Euroopan ja Suomen markkinoille.

Suomessa Onkyon maahantuojana jatkaa tuttuun tapaan Loudgroup Oy, ja nyt myös Pioneerin edustus kuuluu saman edustajan katon alle. Valikoimaan kuuluvat muun muassa seuraavat mallit:

Onkyo RZ50 on 9.2-kanavainen vahvistin 11.2-kanavaisilla linjalähdöillä. Siinä on myös Dirac Live huonekorjaus. Suositushinta 1 699€.

Pioneer LX-505 on niin ikään 9.2-kanavainen vahvistin 11.2-kanavaisilla linjalähdöillä sekä Dirac Live -huonekorjauksella. Sen suositushinta 1 859€.

Onkyo 5100-, 6100- ja 7100-malleissa on myös stereo-pre outit, eli niitä voi käyttää aktiivikaiuttimien tai erillisen päätteen kanssa stereokäytössä. Pioneerin VSX-935-mallissa linjalähdön äänenvoimakkuus ei säädy.

KORJAUS 1.11.2022 klo 15.27. Korjattu viimeistä kappaletta linjalähtöjen osalta.

pioneer.eu

eu.onkyo.com

loudgroup.fi