Pelkäätkö löyhkääväsi metrien päähän? Tokiossa esiteltiin Kunkun Body – vimpain, joka kertoo sovelluksen välityksellä hienovaraisesti totuuden. Bluetoothin kautta älypuhelimen kanssa kommunikoivan laitteen on kehittänyt kopiokoneista ja aikaisemmin kameroistakin tuttu Konica Minolta. Laite on suunniteltu käytettäväksi neljässä kehon osassa: pään läheisyydessä, korvan takana, kainaloissa ja jalkojen lähistöllä.

Kunkun Body tunnistaa kolme erilaista tuoksua. Itsestään selvin niistä on hiki. Vielä ymmärrettävä on myös niin sanottu ”vanhan ihmisen tuoksu”, voimakkuudesta riippuen kahvimainen ja vahvempana kurkkua muistuttava tuoksu, jonka takana on ainakin 2-nonenaali. Kolmannelle laitteen tunnistamalle tuoksulle ei kaiketi ole vielä suomenkielistä vastinetta, mutta se on käännetty englanniksi ”middle-fat odour”. Se on ilmeisesti vuonna 2014 löydetty ilmiö, joka viittaa miehillä keski-iän kynnyksellä lisääntyvään tuoksuongelmaan.

Valitettavasti Suomessa joudutaan toistaiseksi luottamaan omaan nenään tai kaverin apuun, sillä tällä tietoa laitetta ei ole tulossa myyntiin muualla kuin Japanissa. Laitteelle kerätään parhaillaan joukkorahoitusta, jossa sen voi lunastaa omakseen alimmillaan 30 000 jenin eli noin 235 euron hinnalla. Toimitusten luvataan alkavan myöhemmin tänä vuonna.

Asiasta kirjoitti The Guardian.