Philips on julkistanut OLED807 4K -television, joka on seuraaja viimevuotiselle OLED806-televisiolle. Uutuusmallissa on nyt OLED EX -paneeli, jonka voimin television olevan 30 prosenttia perusmalleja kirkkaampi. Kyseessä on sama paneeli kuin CES-messuilla esitellyissä LG G2 -ja C2-malleissa. Ohuemman paneelin ansiosta myös televisiosta on saatu 4–5 millimetriä aiempaa solakampi.

Pelipuolellakin on tehty päivityksiä. Televisio tukee nyt HDMI 2.1 -ominaisuuksista esimerkiksi 120 hertsin virkistystaajuutta 4K-tarkkuudella ja VRR:llä, tarjoaa HDMI eARCin, FreeSync Premiumin ja G-Syncin. Game Bar -valikosta voi säätää kuvaa pelin aikana. Vaihtoehtoisesti voi valita jonkin valmiista esivalinnoista, jollainen löytyy esimerkiksi ensimmäisen persoonan ammuskelupeleille ja roolipeleille.

Televisiossa on nyt kuudennen sukupolven P5 AI -kuvaprosessori, joka säätää kirkkautta, gammaa ja värejä reaaliaikaisesti vallitsevan valaistuksen mukaan. Philips lupaa sen toimivan niin HDR:ssä kuin normaalitilassakin.

Philips OLED807 tukee Dolby Visionia, HDR10+:aa, HDR10+ Adaptivea, HDR10:ä, HLG:tä ja nyt myös IMAX Enhanced. Äänet hoituvat joko sisäänrakennetulla 70 watin 2.1-järjestelmällä tai ensimmäisten televisioiden joukossa DTS Play-Fi -monihuonejärjestelmän kautta esimerkiksi yhteensopivan surround-kaiutinjärjestelmän voimin. Television omia kaiuttimia voi käyttää keskikanavana.

Käyttöjärjestelmä on Android TV 11, jota pystyy ohjastamaan myös Google Assistantilla. Mukana tulee kaukosäädin, jonka takaosa on päällystetty nahalla. Philipsin televisioista tuttu Ambilight-tunnelmavalaistus on yhä mukana. Se on nyt valmistajan mukaan väreiltään yksityiskohtaisempi.

Kokovaihtoehtoina ovat 48, 55, 65 ja 77 tuumaa. Myynti alkaa kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Hintoja ei ole vielä ilmoitettu.

Samalla esiteltiin edullisempi OLED707, jossa ei ole OLED EX -paneelia, ja Ambilight-valaistus kattaa vain kolme sivua neljän sijaan. HDMI 2.1 -liitäntä tukee 4K-resoluutiota 120 ruudun sekuntinopeudella sekä VRR:ää. Kokovaihtoehdot 48″, 55″ ja 65″.

wwww.tpvision.com