Philips on esitellyt kahdet vastamelukuulokkeet hifihenkiseen Fidelio-mallistoonsa. Korvan ympäröivät Philips Fidelio L4 ANC -kuulokkeet sijoittuvat valmistajan järeämpään päähän, T2 puolestaan ovat täyslangattomat nappikuulokkeet.

Kuten edeltävässä L3-mallissa, myös L4:ssä on 40 millimetrin kuuloke-elementti. Nyt sitä on kuitenkin jäykistetty ihmemateriaali grafeenilla. Soundin luvataan olevan selkeämpää ja säröttömämpää keski- ja ylätaajuuksilla.

Vastamelutoiminnon luvataan olevan aiempaa parempi. Ympäristöääntä havainnoivien mikrofonien aukko on nyt siirretty kuulokkeen takaosaan, jotta se ei ole niin herkkä tuulelle. Kuulokkeen herkkyys myös vähenee automaattisesti tuulen yltyessä. Kuulokkeisiin on myös lisätty yksi mikrofoni taustaäänten poistoa varten. Kosketustoimintoja varten kuulokkeissa on nahkapäällysteinen alue, ja puheohjaus hoituu Google Assistantilla.

Bluetooth-yhteytenä on tuorein 5.3-versio. Se tukee multipointia eli useamman toistolähteen nopeaa vaihtamista. Tuoreen Auracast-ominaisuuden ansiosta useampi henkilö pystyy kuuntelemaan samaa audiota. LE eli Low Energy taas vähentää virrankulutusta. Lisäksi mukana on tuki LC3- ja LDAC-koodekeille, jotka tarjoavat parempaa langatonta äänenlaatua. Langallinen toisto hoituu 3,5 millimetrin analogisella sisääntulolla tai korkearesoluutioisesti usb-c-liitännän välityksellä.

Akun luvataan kestävän 40 tuntia vastamelutoiminnon ollessa päällä. Ilman vastamelutoimintoa kestoksi luvataan 50 tuntia. Jos kaikesta huolimatta virta pääsee loppumaan kesken kaiken, 15 minuutin pikalatauksella saa viisi tuntia tehokasta peliaikaa.

Fidelio T2 -nappikuulokkeissakin on aktiivinen vastamelutoiminto. Se hyödyntää nyt luujohdeteknologiaa tuulen vaikutuksen vähentämiseksi.

Edeltäviin T1-kuulokkeisiin verrattuna koko on kutistunut 20 prosenttia ja latauskotelo peräti 40 prosenttia. Siitä huolimatta akunkesto on kasvanut tunnilla kaiken kaikkiaan 36 tuntiin. Edeltäjien tapaan T2-kuulokkeet ovat IPX4-tasoisesti vesiroiskeen kestävät.

Fidelio T2-kuulokkeiden elementit on niin ikään kuorrutettu grafeenilla, minkä luvataan vähentävän säröytymistä. Bluetooth-yhteys on T2:ssakin versiota 5.3.

Hintaa ja saatavuutta ei ole vielä kerrottu kummankaan osalta.

philips.fi