Jos etsit jotain käänteen tekevää ihmelaitetta, niin mistäs muualta kuin TV-shopista sellainen löytyy. Ja niin löytyi nytkin. Nimittäin Renovator Paint Roller Pro -maalitela, jolla maalaat koko huoneen 20 minuutissa ilman huonekalujen ja lattian suojaamista. Uskomatonta ja tällä kertaa myös totta!


Pitäisi tehdä työhuoneesta pieni kotiteatteri ja maalata seinät ja  katto mustaksi, mutta hirveä homma tyhjentää huone ja suojata kaikki. Lattiallakin on iso valkoinen paimentolaismatto.
Hei, mutta Tvins TV-shop myy sitä maalitelaa, jolla maalauksen pitäisi sujua hetkessä ja ilman sotkua. Mutta uskaltaako sitä kokeilla?

Päätimme ottaa selvää onko lupauksille katetta ja tilasimme tämän Renovator Paint Roller Pro -ihmetelan. Postikuluineen sen hinta oli karvan alle 70 euroa. Ei siis mikään ilmainen maalitelaksi. Pakkaukseen tosin kuuluu telan lisäksi telalle laskualusta, pienempi rajaustela, maalaustyyny nurkkien maalaukseen. Jatkovartta ei ollut pakkauksessa mukana.

Maalitelan idea on paksussa, suhteellisen tiheässä ja sileäpintaisessa telassa, johon maali imetyy telan sisältä. Maali siis kaadetaan telan sisään. Maalia tulee telan pintaan vain sitä mukaan kun sitä kuluu maalauksessa. Tiheä tela sitoo maalin tehokkaasti sisäänsä eikä maalia pitäisi päästä roiskumaan. Toisaalta maalia on tiheässä telassa paljon, joten sen pitäisi kyetä siirtämään sitä tehokkaasti seinään.

Kokeilimme telaa perinteisellä vesiohenteisella remonttimaalilla ja kalustemaalilla. Tela siis soveltuu vain emulsio-, akryyli-, lateksi ja vesipohjaisten maalien käyttöön.

Maalitela huuhtaistiin ensin vedellä ja sen jälkeen kuivattiin huolellisesti. Tämän jälkeen telan “tankki” täytettiin  noin ⅔-osaa sen kapasiteetista (telaan mahtuu noin litra). Telaa saa rullata tovin ennen kuin tela kastuu riittävästi maalista ja jonka jälkeen maalaus voi alkaa.

Maali tarttuu telasta seinään yllättävän hyvin, joskaan ei ylenpalttisella runsaudella. Maali ei saa olla kovin paksua eikä siis hyytelömäistä, koska silloin se ei imeydy telaan kunnolla. Sopiva paksuus pitää kokeilla, mutta ainakin normi remonttimaalia piti parhaan tuloksen saamiseksi ohentaa sellaiset 10% eli litraan maalia desi vettä.

Maalaus sujui yllättävän hyvin. Maalaus sujui vauhdilla ja helposti. Jälki oli myös tasaista. Ja mikä tärkeintä; ilman roiskeita. Vaikka kuinka yritimme, niin telasta ei irronnut roiskeen roisketta.

Tela painaa maalin kanssa normitelaa enemmän, mikä tuntuu maalatessa jo käsissä ja maalauskertoja tarvitaan todennäköisesti kaksi, vaikka TV-mainoksessa näyttää yksikin jo riittävän. No riippuu tietenkin myös onko pohjalla väriä ja minkälaista.

Myös mukana tuleva rajaustela toimii samalla periaatteella ja sillä on helppo maalaa rajat jopa siis ilman teippauksia.


Se toimii!
Paint Roller todella toimii. Maalaaminen on helppoa ja siistiä ilman maalikaukaloa. Emme saaneet aikaan roiskeen roisketta ja pienimuotoinen maalausremppa sujuu sillä yllättävän helposti ilman mitään suojauksia. Telan puhdistaminen on työlästä ja täysin puhtaaksi sitä tahdo saada millään. Jatkokäyttöä voi ajatella ehkä vain saman värisellä maalilla. Telan hinta on hieman korkeahko, mutta ei mikään mahdoton rempan kokonaiskuluissa, ja kaikella on toki hintansa. Paint Roller lunastaa lupauksensa. Suosittelemme nopeaan pikkuremppaan ja miksei isompaankin.

+ Helppo ja nopea
+ Ei roiskeita
– Hieman raskas käyttää
– Vaikea pestä
– Korkeahko hinta


Renovator Paint Roller Pro
Hinta: 59,95 € (+ tk. 9,95 €)
Ostopaikka: www.tvins.com
Pakkaussisältö: Maalitela (165 mm), rajaustela (45 mm), maalaustyyny kulmille, telan alusta, täyttökannu.