Pioneer on julkistanut kaksi uutta kotiteatterivahvistinta, jotka sijoittuvat valmistajan malliston keskivaiheille. Ne ovat 9.2-kanavaisia ja nimeltään VSX-LX303 ja VSX-LX503.

Vahvistimissa on kuusi kappaletta hdmi-sisääntuloja takana. Niiden kautta pystyy viemään läpi 4k-kuvaa, hdr10:ä ja Dolby Visionia. Ne myös tukevat hdcp2.2-kopiosuojausta. Etulevyssä on lisäksi kätevämmin saatavilla yksi hdmi-sisääntulo, jossa kyseistä tukea ei ole. Hdmi-lähtöjä puolestaan on kaksi.

Muita liitäntöjä ovat kaksi usb-liitäntää, kaksi optista sisääntuloa ja yksi koaksiaalinen. Perinteitä kunnioittaen mukana on myös mm-phonoliitäntä levysoittimelle, neljä linjasisääntuloparia ja komponenttivideotulot. Da-muunnin pystyy käsittelemään 32-bitin ja 384 kilohertsin tasoista äänisignaalia.

Molemmissa on DTS Play-Fi -verkkotoisto/monihuonejärjestelmä. Pioneer Music Control -sovelluksen kautta saatavilla ovat suoratoistopalveluista Spotify, Deezer, Tidal ja Amazon Music sekä TuneIn-nettiradio. Langaton toisto sujuu myös Bluetoothin ja Chromecastin kautta. Perinteisemmistä lähteistä mukana olevat myös fm- ja am-radio.

Niistä edullisempi on nimeltään VSX-LX303. Se on 9.2-kanavainen. Dolby Atmos- ja DTS:X-tuen ansiosta sitä voi käyttää myös 5.2.4-kanavaisena tai 7.2.2-kanavaisena. Tehoa sen luvataan tarjoavan 170 wattia kuuden ohmin kuormalla.

Järeämpi VSX-LX-503 -malli eroaa pienemmästä sisaruksestaan siinä, että tehoa irtoaa 180 wattia per kanava. Vahvistinta voi myös käyttää erillisten päätteiden tai aktiivikaiuttimien kanssa, sillä siinä on 11 kanavalle pre-out-liitännät. Lisäksi langattomat toistolähteet täydentyvät airplaylla, ja vahvistin tukee dsd-toistoa 11,2 megahertsin tasoisea.

Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeanharmaa. Valmistaja ilmoittaa uutuuksien tulevan kauppoihin kesäkuussa.

www.pioneer-audiovisual.eu

www.loudgroup.fi