Pioneer on julkistanut kaksi autosoitinta harvinaisen monipuolisilla ominaisuuksilla. AVH-W4400NEX- ja AVH-W8400NEX-mallit tukevat sekä Android Auto -että Apple CarPlay -järjestelmiä. Huomionarvoisinta on, että kumpaakin voi käyttää langallisesti ja langattomasti.

Langaton CarPlay on toistaiseksi hyvin harvinainen, sillä se on saatavilla vain muutamissa autosoittimissa ja autoissa. Ensimmäisen sitä tukevan jälkiasennettavan autosoittimen julkaisi Alpine viime kesänä. Joissain BMW-malleissa se myös on. Mercedes-Benzin uusiin malleihin ominaisuus on parhaillaan tulossa.

Muuta yhteistä soittimissa on muun muassa kaksi usb-porttia ja sd-korttipaikka. Toisto sujuu langattoman verkkoyhteyden lisäksi tarvittaessa bluetoothin välityksellä, am/fm-radiosta, hd-radion kautta, Sirius XM:stä sekä cd- ja dvd-levyiltä.

Olennaisin ero mallien välillä liittyy näyttötekniikkaan. Vaatimattomammassa AVH-W4400NEX-mallissa on seitsemäntuumainen resistiivinen kosketusnäyttö. Sen toiminta perustuu sormen painallukseen, joka saa näytössä olevat sähköä johtavat kalvot koskettamaan toisiaan. AVH-W8400NEX:ssa taas on nykyisistä mobiililaitteista tuttu kapasitiivinen näyttö, joka toiminta perustuu sormen sähkövaraukseen.

Suomen hinnoista ja mahdollisesta saapumisesta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta Yhdysvaltojen hinnat ovat noin 700 ja noin 1 200 dollaria.

www.pioneer-car.eu/fi