Edullisilla kaiuttimilla mainetta kerännyt Q Acoustics teki vuonna 2017 onnistuneen rynnäkön highend-luokkaan Concept 500 -lattiakaiuttimillaan. Nyt valmistaja on esitellyt niiden kaveriksi uudet Concept 300 -jalustakaiuttimet, joita Q Acoustics luonnehtii edistyksellisimmiksi kaiuttimikseen tähän mennessä.

Värähtelyjen torjuntaan on panostettu eristyisesti. Mukana tulee kolmijalkainen ja näyttävä Tensegrity-jalusta. Kaiutin seisoo ohuiten alumiinijalkojen ja niitä tukevien lankojen varassa, ja ratkaisun luvataan vähentävän ulkoisten värähtelyjen kantautumista kaiuttimiin. Painoa kaiuttimella on 14 kiloa kappaleelta.

Kotelon pohjassa on myös eristävä pohjalevy, joka maadoittaa kaiuttimet mekaanisesti. Pohjassa on neljä vaimennetua jousta, jotka muuttavat värähtelyn lämpöenergiaksi polyuretaanielastomeerin kautta. Kotelossa on eristeenä Gelcore-ainetta, joka vähentää kotelon värähtelyjä muuttamalla ne lämpöenergiaksi. Sisältä löytyy myös rimoitusta erityisesti matalien taajuuksien kaikumisen vähentämiseksi.

Elementteinä on 165 millimetrin basso/keskiääninen, jonka kartio on paperia ja jonka reunat ovat kumia. Puhekela on lasikuitua. Magneetit ovat suuremmat kuin lattiakaiutinmallissa. Diskanteista huolehtii 28 mm silkkidome, joka on eristetty kotelosta.

Värivaihtoehdot ovat hopea/eebenpuu, kiiltomusta/ruusupuu ja valkoinen/tammi. Suomen hinnat ja aikataulut eivät ole vielä tiedossa, mutta Britanniassa kaiuttimet saapuvat kauppoihin maaliskuussa 2 999 punnan hinnalla.

www.qacoustics.co.uk

www.simex.fi