Yhdysvaltalainen monihuone-ekspertti Russound on esitellyt kaksi uutta laitetta. Kompaktin MBX-sarjan avaavat MBX-AMP -vahvistin ja MBX-PRE -etuvahvistin.

Niillä pystyy toistamaan musiikkia esimerkiksi suoratoistopalveluista, nettiradiosta, bluetoothin, Chromecastin ja Airplayn kautta ja televisiosta. Vahvistimet saa liitettyä osaksi monihuonejärjestelmää. Ladattavissa on myös MyRussound-sovellus iOS- ja Android-laitteille.

MBX-AMP-vahvistimen tehoksi luvataan 50 wattia kanavaa kohden. Siinä on langaton Wi-Fi-yhteys sekä langallinen Ethernet-yhteys. Da-muunnin pystyy enimmillään 24 bitin ja 192 kilohertsin toistoon. Laite tukee myös TuneIniä, vTuneria, UPnP:tä, DLNA:ta, Airplaytä ja sisältää sisäänrakennetun Chromecastin.

Fyysisinä liitäntöinä on optinen ja analoginen sisääntulo sekä usb-liitäntä massamuistille. Liitäntöjen kautta voi niin ikään toistaa musiikkia muista talon MBX-laitteista. TV-käyttöä ajatellen vahvistin herää automaattisesti havaitessaan televisiosignaalin ja vaihtaa suoratoistettavan audion toiston siihen. Myös lähtöliitännät löytyvät linjatasoisena analogisena sekä optisena. Lisäksi laitteessa on subbarilähtö, herätevirtalähtö ja infrapunasisääntulo.

MBX-PRE on etuvahvistinversio samasta laitteesta. Siinä on kaiutin- ja subbarilähtöjä lukuunottamatta samat liitännät ja ominaisuudet, ja kaverikseen se vaatii päätevahvistimen tai aktiivikaiutimet. Analoginen ulostulo on siinä toteutettu rca-liitännöillä, kun AMP-versiossa on 3,5 millimetrin liitäntä.

www.russound.com

www.ah-hifisystems.fi