Harvoin, jos koskaan, netin ihmetuotteiden uskomattomilta näyttävillä mainosvideoilla on mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Nyt kävi kuitenkin niin, että muidenkin kuin oma suu loksahti auki. Ja saattaa tällä olla tekemistä äänentoistonkin kanssa. Tai sitten ei?

Teksti ja kuvat: Teppo Hirvikunnas ja valmistaja


Netissä törmää mitä ihmeellisimpiin tuotteisiin ja niiden uskomattomiin esittelyvideoihin, joissa kaikki on kuin taikuutta. Näin kävi tälläkin kertaa.

Tiedä sitten mistä ihmeestä netti tietää, että allekirjoittaneella on iän myötä hiukset hieman harventuneet, mutta jotenkin vain sinne ilmestyi linkki ja video, jossa lähes kaljulle mieshenkilölle ripoteltiin päähän jotain ainetta ja hänelle ilmestyi saman tien hiukset.

Joopa joo, onhan näitä nähty ennenkin. Tällä kertaa jostain vain tuli ajatus, että tämä on testattava.
Jostain syystä minulla on kova tarve testata AVPlus-lehdessä kaikkea muuta kuin äänen- ja kuvantoistotuotteita. Niin, siihen plus-osastoon tämäkin varmaan kuuluu.

Ja sen verran tälläkin on tekemistä äänentoiston kanssa, että hiukseni nimittäin alkoivat harvenemaan, kun omistin aikoinaan nuorena kunnon autostereot. Sen verran niistä irtosi bassoa, että lähti osa hiuksistakin päästä – tai ainakin ne löystyivät valmiiksi.

Mutta asiaan. Tilasimme purkin tätä ihmepulveria suomalaisesta Toppik.fi-nettikaupasta. Samalla selvisi, että kyse on jonkinlaisista hiuskuiduista, joiden pitäisi ilmeisesti tarttua olemassa oleviin hiuksiin. Kokonaan kaljuille aine ei siis toimi, vaan omia hiuksia pitää olla jäljellä ainakin jonkin verran.

Ihmepulveria eli siis hiuskuituja on yhdeksässä eri sävyssä mustasta valkoiseen. Lisäksi tuotesarjaan kuuluu useita muitakin tuotteita, kuten kuidun lukituskiinne, sävyttävä tyvispray, shampoo, hoitoaine, hiuksenlihottaja sekä Toppik-pumppu.

Yksi normaalikokoinen eli 12 gramman purkki näitä niin sanottuja hiuksia maksaa 25,90 euroa plus toimituskulut 5,90 euroa. L-koko (27,5 grammaa) puolestaan maksaa 49,90 euroa ja XL-koko (55 grammaa) 75,90 euroa. Ei siis kuitenkaan mitään halpaa ainetta, vaikka riittoisaa se vaikutti kuitenkin olevan.

Tilasimme testiin 27,5 gramman purkin tummanruskeita hiuskuituja.


Hiukset päähän?

Tuote saapui parissa päivässä. Ripottelimme tuotetta ensin paperille. Suurennettuna katsottaessa kyse näyttää tosiaan olevan sekoituksesta jonkinlaisia pienen pieniä kuituja, joukossa myös hieman pidempiä.

Valmistaja sanoo niiden olevan keratiinia eli samaa ainetta kuin hiuksissakin on. Lisäksi tuote sisältää silikonia, DMDM-hydantoiinia (säilöntäainetta), väriaineita sekä yllättäen ammoniumkloridia (salmiakkia). Tämä liittyy varmaan jotenkin tuotteelle kuvattuihin staattisiin ominaisuuksiin.

Kuidut sirotellaan ohjeiden mukaisesti kuiviin puhtaisiin hiuksiin kuin pippuri maustepurkista. Ei siis muuta kuin peilin eteen, purkki auki ja kuidut päähän.

Ensin ei mitään, mutta hetken kuluttua näytti tosiaan samalta kuin esittelyvideossa. Hiukset todellakin näyttivät tuuhentuvan suoraan silmien edessä. Suorastaan käsittämätöntä!

Pyysin vielä perhettäkin katsomaan, ja reaktio oli samanlainen. Mitä ihmettä! Jotenkin ihmeellisesti hiuksia näytti ilmestyvän päähän kuin tyhjästä. Eihän sinne oikeasti mitään hiuksia kasva, joten mihin tämä perustuu?

Suurennoksessa näkee tuotteen olevan sekoitus jonkinlaisia pienen pieniä kuituja, joukossa myös hieman pidempiä. Kuidut ovat valmistajan mukaan keratiinia. Hienojakoisina ja kevyinä ne myös leijuvat helposti, ja käytön yhteydessä hienojakoista pölyä ajautuu vähän joka paikkaan.
Suurennuskuvissa päänahasta näkyy, että kuidut peittävät päänahkaa, ja ainakin tummahiuksisilla tämä vähentää vaalean päänahan näkymistä tummien hiusten välistä. Kuidut näyttävät päänahassa ikään kuin tiheältä sängeltä. Osa kuiduista myös kiinnittyy staattisesti hiuksiin ja näyttää tekevän niihin ainakin jossain määrin lisää tuuheutta myös peittäen edelleen päänahan näkyvyyttä.

Ja tämä tosiaan toimii ja jopa niin hyvin, että se vaikuttaa melkein uskomattomalta. Kuva ennen ja jälkeen.

Jos ette usko kuvia, niin katsokaa alla oleva videoklippi, jolla allekirjoittanut "uhrasi" itsensä journalismin alttarille ja häpäisi ainakin jälkikasvunsa. Siis yhdellä otoksella otettu amatöörivideo, jolla näytetään miten homma toimii.

Toppik-hiustuuhenne siis ihan oikeasti täyttää lupauksensa eli tekee harvat hiukset tuuheamman näköisiksi, jopa "oikeasti" tuuheammiksi.

Tuote siis todellakin toimii, mutta onko siitä sitten jokapäiväiseen käyttöön?
Käytön yhteydessä hienojakoista kuitupölyä leviää hieman harmillisesti myös muualle kuin päähän. Tämä tosin ilman annostelijapumppua, jonka luvataan ruiskuttavan kuidut ilman pölinää ja tarkemmin haluttuihin kohtiin. Annostelijapumpun käyttämisen pitäisi myös pienentää aineen kulutusta.


Entä vaaleille?

Tummissa hiuksissa tämä tietynlainen päänahan tummennus ja peittäminen toimii, mutta entä vaaleilla hiuksilla? Esittelykuvissakin on pääasiassa vain tummahiuksisia malleja.

No, tämäkin selviää vain kokeilemalla. Tähän hätään emme kuitenkaan löytäneet sopivaa testikäyttäjää, mutta lupaamme palata asiaan uudelleen.


Yhteenveto

Toppik todellakin toimii!

Toppik-hiustuuhenne on oikeastaan hämmästyttävä tuote. Eräänlaisena ihmeaineena se nimittäin tekee sen, minkä lupaa, eli harvat hiukset tuuheamman näköisiksi, jopa oikeasti tuuheammiksi. Entä onko siitä jokapäiväiseen käyttöön?
Hieman kuitupölyongelmia mutta ne ovat hoidettavissa. Pieniä haittoja tuuheista hiuksista?


+ Tekee minkä lupaa
+ Helppo käyttää
- Pölisee laitettaessa (varauksin)


Toppik-hiustentuuhenne

Edustaja: Cloud Shop Oy
Lisätietoja: www.toppik.fi (info@toppik.fi)
Puhelin: 0400 501 618
Hinta: Alkaen 25,90 €
Pakkauskoot: 12 g / 27,5 g / 55 g
Värisävyt: 9 erilaista


Artikkeli julkaistu AVPlus-lehdessä 2/2019