Xiaomi esitteli Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa 5G-yhteyksillä varustetun version viimevuotisesta Mi MIX 3 -puhelimesta. Se on samalla yhtiön ensimmäinen 5G-puhelin.

Mi MIX 3 5G on ominaisuuksiltaan varsin mieto päivitys viime vuoden malliin verrattuna. Uutta on Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri sekä 5G-yhteydet mahdollistava Snapdragon X50 -modeemipiiri. Mobiiliyhteyden nopeuden pitäisi riittää valmistajan mukaan 15 minuutin Full HD -videon lataamiseen sekunnissa.

Viimevuotisen mallin ominaisuudet ovat kuitenkin edelleen aivan ajan tasalla. Silmiinpistävin ominaisuus siinä on liukurakenne, jonka taakse 24 megapikselin etukamera ja syvyysinformaation tallentamiseen tarkoitettu kahden megapikselin kamera on mahdollista piilottaa. Sen avulla voi myös vastata puheluihin ja avata sovelluksia. Amoled-näytöllä on kokoa 6,39 tuumaa, sen kuvasuhde on 19,5:9 ja tarkkuus 2 340 x 1 080 pikseliä.

Takaa puolestaan löytyy kaksoiskamera, jossa pääkamerassa on 12 megapikseli kenno, optinen kuvanvakain ja f/1,8-aukko. Kakkoskamerassa puolestaan on samankokoinen kenno, mutta 2 x zoomin tarjoava optiikka ja f/2,4-aukko. Sormenjälkilukija löytyy puhelimen takaa. Akun kapasiteetti on 3 200 milliampeerituntia, ja sen voi ladata Quick Charge 4+ -pikalatauksella ja 10 watin langattomalla latauksella.

Käyttöjärjestelmänä on tuorein Android 9 Pie Xiaomin omalla MIUI 10 -käyttöliittymällä. Mi MIX 3:n luvataan saapuvan myyntiin toukokuussa mustana ja sinisenä. Hinnaksi ilmoitettiin 599 euroa, mutta saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole tiedossa.

www.mi.com